Deserturi

# placinta cu branza #lamaie verde #placinta #retete placinta #placinta dulce-acrisoara

Placinta dulce-acrisoara cu branza si suc de lamaie verde

Placinta dulce-acrisoara, cu branza si suc de lamaie verde, este un desert perfect pentru zilele reci de iarna!

Ingrediente placinta cu branza si suc de lamaie verde

Crusta

  • 280 g firimituri de biscuiti de graham;
  • 3 linguri zahar;
  • 70 g unt topit.

Umplutura

  • 220 g crema de branza, la temperatura camerei;
  • 240 g zahar;
  • 180 suc de lamaie verde;
  • 140 g frisca;
  • 1/2 lingurita vanilie;
  • 280 faina;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 3 oua.

Topping

  • 2 mango;
  • 1 lingura suc de lamaie verde;
  • 140 g smantana, rece;
  • 1 lingura zahar.

Cum se prepara placinta cu branza si suc de lamaie verde

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu unt o tava. Amesteca firimiturile de biscuiti de graham, untul si zaharul. Toarna amestecul in tava si preseaza bine cu ajutorul unui pahar. Da la cuptor 8 minute.

Cu mixerul bate crema de branza, apoi adauga zaharul, sucul de lamaie, frisca si vanilia. Continua sa amesteci, adaugand treptat faina, sarea si cele trei oua. Toarna umplutura in tava, peste biscuiti si da-o la cuptor timp de 1 ora.

Pentru topping, decojeste fructele de mango si taie felii foarte subtiri pe lungime. Amesteca-le cu sucul de lamaie si adauga smantana, batuta in prealabil alaturi de zahar. Toarna toppingul peste placinta.

Cum se serveste placinta cu branza si suc de lamaie verde

Serveste placinta cu branza si suc de lamaie verde cu o cana de ciocolata calda.

Sursa foto: smittenkitchen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare