Deserturi

#desert #prajitura #pavlova #black forest

Prajitura Black Forest Pavlova

Combina doua deserturi delicioase intr-o reteta speciala si indulceste-te cu ocazia Craciunului cu prajitura "Black Forest Pavlova". Apetisantul desert este o combinatie intre prajiturile Pavlova si Black Forest.


Ingrediente pentru prajitura Black Forest Pavlova

  • 6 albusuri de oua;
  • 300 g zahar pudra;
  • 1 lingura de faina de porumb;
  • putina zeama de lamaie sau otet din vin alb;
  • 1 lingurita extract natural de vanilie;
  • 1 kg de inghetata de vanilie si ciocolata
  • 200 g de fructe (se pot folosi visine, cirese, banane, kiwi, fructe de padure etc.);
  • 1/3 ceasca fulgi de nuca de cocos;
  • 1/4 ceasca toping de ciocolata.


Cum se prepara prajitura Black Forest Pavlova

Preincalzeste cuptorul la 120 de grade C. Tapeteaza o tava cu o hartie de copt unsa, apoi traseaza un cerc cu diametrul de 22 cm. Cu ajutorul mixerului, bate albusurile de ou si adauga treptat cate o lingura de zahar, continuand mixajul pana ce pudra s-a dizolvat complet. Adauga zeama de lamaie, faina de porumb si vanilia. Continua sa amesteci bine timp de 1 minut.

Asaza compozitia in tava si da-i forma cercului. Lasa o mica gaura in centru si baga tava la cuptor timp de 1 ora si 15 minute. Dupa ce s-a racit, adauga inghetata.


Cum se serveste prajitura Black Forest Pavlova

Decoreaz-o cu fructe si fulgi de ciocolata si serveste-o imediat.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului