Deserturi

#prajitura revelion #Florin Dumitrescu #revelion #alba ca zapada

Prajitura copilariei pentru masa de Revelion! Cum prepara Chef Florin Dumitrescu prajitura Alba ca Zapada

Alba ca Zapada este prajitura nelipsita de pe masa de Revelion din multe case. Este prajitura care ne aminteste de copilarie si pe care dorim sa o consumam an de an in aceasta perioada.

 

Daca rei sa prepari si tu prajitura Alba ca Zapada, dar nu ai o retata, Chef Florin Dumitrescu a oferit secretul pentru cea mai buna prajitura de Revelion. 

Cum prepara Chef Florin Dumitrescu prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente

De ce ingrediente sunt nevoie pentru a prepara prajitura Alba ca Zapada? In primul rand, cantitatea oferita variaza in functie de dorintele bucatarului de acasa.

Iata ingredientele necesare pentru a prepara Alba ca Zapada pentru toata familia:

- 10 linguri lapte caldut

- 10 linguri zahar pudra

- 10 linguri de ulei

- 1 lingurita amoniac stins in otet

- 2 oua de calitate superioara

- un praf de sare

- faina speciala pentru prajituri

Pentru crema, gospodinele vor avea nevoie de un ingredient special dezvaluit de catre Chef Florin Dumitrescu:

- 1 litru lapte rece

- 8 linguri de faina cernuta

 -6 linguri de zahar cernut sau pudra

- zeama si coaja de la o lamaie, de preferat, sa fie coapta

- o esenta de vanilie sau rom

- 200 g unt

Mod de preparare

"Spre bucuria pasionatilor de bucatarie, modul de preparare al prajiturii Alba ca Zapada nu este dificil deloc. In primul rand, pentru aluat, vom dizolva zaharul in lapte, iar apoi vom adauga ouale pe care le-am tinut macar 5 minute la temperatura camerei.

Mai apoi, vom adauga sarea, uleiul si amoniacul si amestecam. Se pune faina si se framanta incat sa avem un aluat potrivit de tare, incat sa putem intinde 3-4 foi. Foile se vor coace pe dosul tavii, dar presarate cu faina.

Pentru crema, reteta simpla devine si mai usoara pentru bucatarasi. Vom amesteca 10 linguri de lapte rece si vom adauga zaharul. Apoi, vom pune la fiert restul de lapte impreuna cu coaja de lamaie. Inainte ca laptele sa dea in fiert, vom adauga toata compozitia de lapte rece cu faina si cu sare si vom amesteca incontinuu pana va incepe sa fiarba. Nu-ti face griji, nu dureaza mult.

Abia acum vom lasa compozitia sa fiarba pana compozitia cremei de prajitura se dezlipeste usor de vas. Acum ca compozitia se dezlipeste de vas, o lasam la racit, dar o sa mai amestecam din cand in cand. Cu compozitia rece, vom putea acum sa punem untul la temperatura camerei, putin cate putin, amestecand energic.

Acum, vom pune si zeama de lamaie si esenta preferata, noi am ales esenta de vanilie, ca sa ne reamintim de prajitura bunicii.", spune chef Florin Dumitrescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului