Daca rei sa prepari si tu prajitura Alba ca Zapada, dar nu ai o retata, Chef Florin Dumitrescu a oferit secretul pentru cea mai buna prajitura de Revelion.
Cum prepara Chef Florin Dumitrescu prajitura Alba ca Zapada
Ingrediente
De ce ingrediente sunt nevoie pentru a prepara prajitura Alba ca Zapada? In primul rand, cantitatea oferita variaza in functie de dorintele bucatarului de acasa.
Iata ingredientele necesare pentru a prepara Alba ca Zapada pentru toata familia:
- 10 linguri lapte caldut
- 10 linguri zahar pudra
- 10 linguri de ulei
- 1 lingurita amoniac stins in otet
- 2 oua de calitate superioara
- un praf de sare
- faina speciala pentru prajituri
Pentru crema, gospodinele vor avea nevoie de un ingredient special dezvaluit de catre Chef Florin Dumitrescu:
- 1 litru lapte rece
- 8 linguri de faina cernuta
-6 linguri de zahar cernut sau pudra
- zeama si coaja de la o lamaie, de preferat, sa fie coapta
- o esenta de vanilie sau rom
- 200 g unt
Mod de preparare
"Spre bucuria pasionatilor de bucatarie, modul de preparare al prajiturii Alba ca Zapada nu este dificil deloc. In primul rand, pentru aluat, vom dizolva zaharul in lapte, iar apoi vom adauga ouale pe care le-am tinut macar 5 minute la temperatura camerei.
Mai apoi, vom adauga sarea, uleiul si amoniacul si amestecam. Se pune faina si se framanta incat sa avem un aluat potrivit de tare, incat sa putem intinde 3-4 foi. Foile se vor coace pe dosul tavii, dar presarate cu faina.
Pentru crema, reteta simpla devine si mai usoara pentru bucatarasi. Vom amesteca 10 linguri de lapte rece si vom adauga zaharul. Apoi, vom pune la fiert restul de lapte impreuna cu coaja de lamaie. Inainte ca laptele sa dea in fiert, vom adauga toata compozitia de lapte rece cu faina si cu sare si vom amesteca incontinuu pana va incepe sa fiarba. Nu-ti face griji, nu dureaza mult.
Abia acum vom lasa compozitia sa fiarba pana compozitia cremei de prajitura se dezlipeste usor de vas. Acum ca compozitia se dezlipeste de vas, o lasam la racit, dar o sa mai amestecam din cand in cand. Cu compozitia rece, vom putea acum sa punem untul la temperatura camerei, putin cate putin, amestecand energic.
Acum, vom pune si zeama de lamaie si esenta preferata, noi am ales esenta de vanilie, ca sa ne reamintim de prajitura bunicii.", spune chef Florin Dumitrescu.