Deserturi

#migdale #cirese #prajitura #prajitura cu cirese #prajitura crocanta

Prajitura crocanta cu cirese si migdale

Prepara in acest weekend o prajitura foarte crocanta si sanatoasa, cu cirese si migdale. Are un gust deosebit, este usor de preparat, insa putin cam costisitoare.


Ingrediente pentru prajitura crocanta cu cirese si migdale:

  • 450 g cirese
  • 1 ceasca de zmeura
  • 1/3 cana de zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura de suc ​​de lamaie
  • 1 lingura coniac
  • 2/3 cana faina
  • 1/2 ceasca de ovaz
  • 1/2 ceasca de zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura ulei de canola
  • 3 linguri de suc ​​de portocale
  • 1 lingura migdale tocate
  • inghetata


Cum se prepara prajitura crocanta cu cirese si migdale:

Pentru a face umplutura combina ciresele cu zmeura, zaharul, amidonul de porumb, sucul de lamaie si coniacul intr-un castron mare. Amesteca-le bine apoi da-le la cuptor, acoperite cu o folie de aluminiu, pentru 20 de minute.

Intre timp, amesteca faina cu ovazul, zaharul brun, scortisoara si sarea intr-un bol mediu. Adauga untul si amesteca bine compozitia, pana cand se omogenizeaza. Dupa aceea, adauga uleiul, sucul de portocale si amesteca-le bine. Toarna toppingul obtinut peste umplutura si da prajitura la cuptor pentru 25 de minute.


Cum se serveste prajitura crocanta cu cirese si migdale:

Prajitura crocanta cu cirese si migdale se serveste rece, cu ingheta.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului