Prepara in acest weekend o prajitura foarte crocanta si sanatoasa, cu cirese si migdale. Are un gust deosebit, este usor de preparat, insa putin cam costisitoare.
Ingrediente pentru prajitura crocanta cu cirese si migdale:
- 450 g cirese
- 1 ceasca de zmeura
- 1/3 cana de zahar
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingura de suc de lamaie
- 1 lingura coniac
- 2/3 cana faina
- 1/2 ceasca de ovaz
- 1/2 ceasca de zahar brun
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 varf de cutit de sare
- 1 lingura de unt
- 1 lingura ulei de canola
- 3 linguri de suc de portocale
- 1 lingura migdale tocate
- inghetata
Cum se prepara prajitura crocanta cu cirese si migdale:
Pentru a face umplutura combina ciresele cu zmeura, zaharul, amidonul de porumb, sucul de lamaie si coniacul intr-un castron mare. Amesteca-le bine apoi da-le la cuptor, acoperite cu o folie de aluminiu, pentru 20 de minute.
Intre timp, amesteca faina cu ovazul, zaharul brun, scortisoara si sarea intr-un bol mediu. Adauga untul si amesteca bine compozitia, pana cand se omogenizeaza. Dupa aceea, adauga uleiul, sucul de portocale si amesteca-le bine. Toarna toppingul obtinut peste umplutura si da prajitura la cuptor pentru 25 de minute.
Cum se serveste prajitura crocanta cu cirese si migdale:
Prajitura crocanta cu cirese si migdale se serveste rece, cu ingheta.
Sursa foto: taste.com.au