Deserturi

#ananas #prajitura #reteta

Prajitura cu ananas

O prajitura savuroasa, cu un gust exotic , care te va face sa te lingi pe degete. Pregateste o prajitura cu ananas si vei reusi sa iti surprinzi si familia, dar si invitatii la masa.
 

Ingrediente pentru prajitura cu ananas:
 

  • 400 de grame de ananas zdrobit, de la care pastrezi o treime de cana de suc, pe care il vei folosi la glazura
  • 1 cana lapte
  • 2,3 cani faina
  • 3,5 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 0,75 cani margarina
  • 1, 75 cani zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita vanilie

Pentru glazura:

  • 0,3 cana sirop de ananas,
  • 0,6 cani zahar
  • 0,3 cani unt.
     

Cum se prepara prajitura cu ananas:
 

Amesteca intr-un vas faina, praful de copt si sarea si da-l deoparte.

Pastreaza o treime de cana de suc obtinut din zdrobirea ananasului, o vei folosi la glazura. Amesteca sucul care ti-a ramas in cana dupa ce ai dat deoparte necesarul pentru glazura, impreuna cu o cana de lapte, astfel incat sa iti rezulte 1,25 cani lichid.

Bate margarina spuma si adauga-i zahar. Incorporeaza pe rand ouale si vanilia, pana obtii un amestec pufos.

Adauga pe rand, alternativ lichidul si ingredientele uscate, amestecand continuu. In mixul bine omogenizat adauga ananasul zdrobit si amesteca.

Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara, potrivita ca marime.

Da tava la cuptorul pe care l-ai incalzit deja, la treapta 4. Las-o la copt pentru 40 de minute sau pana cand scobitoarea sau cutitul cu care testezi iese curat.

Pregateste intre timp glazura: intr-o cratita amesteca untul cu sucul de ananas si zaharul. Pune cratita pe foc si las-o sa se incalzeasca, amestecand pana cand zaharul s-a topit. Ia vasul de pe foc si incorporeaza-i 3-4 cani de zahar special pentru glazuri. Amesteca pana cand obtii o crema pe care o vei imprastia peste prajitura, dupa ce s-a racit.
 

Cum se serveste prajitura cu ananas:
 

Se serveste rece.
 

Sursa foto : hellyeahitsvegan.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.