Prajitura cu ananas este un desert delicios, care arata foarte bine si care poate fi facut simplu si rapid.
Ingrediente pentru prajitura cu ananas
- 1/2 cana unt
- 1 1/2 cana zahar brun
- 1 cana ananas feliat
- 10 cirese
Pentru aluat
- 170 gr zahar
- 200 gr unt
- 3 oua
- 200 grame faina
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 6 linguri suc de ananas
-
sare dupa gust.
Cum se prepara prajitura cu ananas
Amesteca faina cu sarea si praful de copt. In alt recipient freaca bine zaharul cu untul. Adauga apoi treptat ouale, unul dupa altul, folosind un mixer. Adauga esenta de vanilie. Amesteca din nou. Adauga sucul de ananas si faina, alternativ. Vei obtine compozitia pentru aluat.
Topeste jumatate de cana de unt intr-o tigaie si adauga zaharul brun. Amesteca bine.
Unge o tava si apoi adauga un strat de rondele de ananas pe fundul ei. Pune ciresele in mijlocul lor. Toarna zaharul cu untul din tigaie peste fructe. Adauga apoi compozitia de aluat. Da tava la cuptor cam 10-15 minute, pana cand scoti o scobitoare curata din prajitura.
Cum se serveste prajitura cu ananas
Se serveste la temperatura camerei.