Deserturi

#prajitura #banane #branza

Prajitura cu branza si banane caramelizate

Prajitura cu branza si banane caramelizate este un desert apetisant atat pentru copii, cat si pentru cei mari. Se pregateste in jumatate de ora si are la baza ingrediente destul de simple.


Ingrediente pentru prajitura cu branza si banane caramelizate
 

  • 55 grame zahar pudra
  • 1 stea de anason
  • 2 banane
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri turta de ovaz maruntita
  • 3 linguri zahar brun

Pentru stafide :

  • 50 grame zahar
  • 25 ml whiskey
  • 2 linguri stafide

Pentru prajitura cu branza

  • 150 grame crema de branza
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1-2 picaturi extract de vanilie
  • 200 ml frisca


Cum se prepara prajitura cu branza si banane caramelizate


Pune zaharul pudra cu steaua de anason si 1 lingura de apa intr-o tigaie. Incalzeste, pentru a se forma un sos caramel. Taie banana pe diagonala si adaug-o in tigaie. Pune untul si agita compozitia 2 minute . Apoi transfera totul pe o farfurie, sa se raceasca.

Pentru stafide, trebuie pus zaharul si 50 ml de apa intr-o tigaie mica. Lasa-le sa fiarba o data. Apoi adauga whiskey-ul si stafidele, ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca.

Pentru prajitura de branza, amesteca smantana cu zaharul intr-un castron, astfel incat acesta din urma sa se topeasca.

Scurge stafidele si pune-le impreuna cu vanilia in crema de branza.

Intr-un alt castron bate frisca bine. Adaug-o in compozitia de branza si apoi pune bananele.
Intr-o tigaie, pune turta de ovaz maruntita bine si zaharul brun si lasa pe foc pana capata o culoare maronie-aurie. Intinde apoi amestecul pe prajitura.
 

Cum se serveste prajitura cu branza si banane caramelizate


Se serveste rece.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.