Prajitura cu branza si ciocolata este o delicatesa pe care o poti servi cu succes la ocaziile festive. O poti asezona cu diverse sosuri sau cu inghetata de vanilie.
Ingrediente pentru prajitura cu branza si ciocolata
- 900 grame branza proaspata
- 200 grame zahar
- 300 grame ciocolata
- 4 oua
- extract de vanilie
- 200 grame biscuiti digestivi
- 50 grame cacao
- 150 grame unt topit.
Cum se prepara prajitura cu branza si ciocolata
Preincalzeste cuptorul la 150 de grade.
Pentru a pregati aluatul, faramiteaza biscuitii digestivi si pune-i intr-un mixer. Adauga si cacaoa. Mixeaza pana cand devine pudra. Adauga treptat si untul topit. Mixeaza toate ingredientele bine, pana obtii o pasta consistenta si omogena.
Unge o tava pentru copt cu putin unt sau ulei. Incearca sa asezi pasta de biscuiti si cacao in tava. Impinge pasta pe toata suprafata tavii, ca si cum ai intinde o foaie obisnuita de aluat. Pune apoi tava la frigider sau intr-un loc racoros . Tine-o la rece cat timp prepari crema.
Cu ajutorul mixerului, amesteca branza cu zaharul si cu extractul de vanilie. Amesteca ingredientele pana obtii o pasta omogena si groasa. In timp ce amesteci, adauga cate un ou pe rand. Ai grija sa amesteci bine dupa ce adaugi fiecare ou. Amesteca toate ingredientele pana obtii o pasta cremoasa.
Topeste ciocolata la bain marie. Cand este bine topita, adauga cate putina ciocolata in amestecul de branza. Amesteca apoi bine toate ingredientele, pana mixtura capata o culoare uniforma.
Scoate tava din frigider si toarna peste aluat compozitia cu branza si ciocolata. Intr-o tava mai mare, toarna putina apa fierbinte. In aceasta tava, pune si tava cu prajitura. Da totul la cuptor, timp de 40 - 50 de minute.
Cand este gata, lasa prajitura sa se raceaca bine si apoi tine-o peste noapte la frigider.
Cum se serveste prajitura cu branza si ciocolata
Prajitura cu branza si ciocolata se serveste cu sos de ciocolata pe deasupra. O mai poti servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.