Deserturi

#ciocolata #branza #vanilie #zahar #cacao

Prajitura cu branza si ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata este o delicatesa pe care o poti servi cu succes la ocaziile festive. O poti asezona cu diverse sosuri sau cu inghetata de vanilie.

 

Ingrediente pentru prajitura cu branza si ciocolata

 

  • 900 grame branza proaspata
  • 200 grame zahar
  • 300 grame ciocolata
  • 4 oua
  • extract de vanilie
  • 200 grame biscuiti digestivi
  • 50 grame cacao
  • 150 grame unt topit.

 

Cum se prepara prajitura cu branza si ciocolata

 

Preincalzeste cuptorul la 150 de grade.

Pentru a pregati aluatul, faramiteaza biscuitii digestivi si pune-i intr-un mixer. Adauga si cacaoa. Mixeaza pana cand devine pudra. Adauga treptat si untul topit. Mixeaza toate ingredientele bine, pana obtii o pasta consistenta si omogena.

Unge o tava pentru copt cu putin unt sau ulei. Incearca sa asezi pasta de biscuiti si cacao in tava. Impinge pasta pe toata suprafata tavii, ca si cum ai intinde o foaie obisnuita de aluat. Pune apoi tava la frigider sau intr-un loc racoros . Tine-o la rece cat timp prepari crema.

Cu ajutorul mixerului, amesteca branza cu zaharul si cu extractul de vanilie. Amesteca ingredientele pana obtii o pasta omogena si groasa. In timp ce amesteci, adauga cate un ou pe rand. Ai grija sa amesteci bine dupa ce adaugi fiecare ou. Amesteca toate ingredientele pana obtii o pasta cremoasa.

Topeste ciocolata la bain marie. Cand este bine topita, adauga cate putina ciocolata in amestecul de branza. Amesteca apoi bine toate ingredientele, pana mixtura capata o culoare uniforma.

Scoate tava din frigider si toarna peste aluat compozitia cu branza si ciocolata. Intr-o tava mai mare, toarna putina apa fierbinte. In aceasta tava, pune si tava cu prajitura. Da totul la cuptor, timp de 40 - 50 de minute.

Cand este gata, lasa prajitura sa se raceaca bine si apoi tine-o peste noapte la frigider.

 

Cum se serveste prajitura cu branza si ciocolata

 

Prajitura cu branza si ciocolata se serveste cu sos de ciocolata pe deasupra. O mai poti servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului