Prajitura cu branza si lamaie este un desert special, care se poate regasi pe masa de sarbatori.
Ingrediente pentru prajitura cu branza si lamaie
Aluat
- 125 g unt
- 90 g zahar fin
- 1 ou
- 250 g faina
- coaja rasa de lamaie
Umplutura
- 350 g branza de vaci
- 3 linguri zahar pudra
- 1 lingura zeama de lamaie
- coaja rasa lamaie
- 1 ou
- zahar pudra vanilat (optional)
Cum se prepara prajitura cu branza si lamaie
Pregateste aluatul pentru prajitura. Amesteca oul cu untul si zaharul, apoi adauga faina si coaja de lamaie. Pune aluatul la frigider minim 30 de minute.
Intre timp, pregateste umplutura. Amesteca branza de vaci cu zaharul si oul, apoi adauga zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie. Continua mixarea pana obtii o compozitie fina si cremoasa.
Imparte aluatul in doua bucati egale. Intinde una dintre bucatile de aluat sub forma de foaie si asaz-o intr-o tava unsa cu unt. Da-o la copt, la foc mediu, circa 5 minute. Scoate aluatul de la cuptor si toarna peste el compozitia de branza. Pe deasupra rade aluatul ramas si pune din nou prajitura la cuptor, la 180 de grade, circa 25 de minute.
Scoate prajitura si las-o la racit.
Cum se serveste prajitura cu branza si lamaie
Serveste prajitura pudrata cu zahar.
Sursa foto: favfamilyrecipes.com