Prajitura cu capsuni si caramel este un desert decadent, potrivit pentru ocaziile festive. Are un gust savuros si racoros. Se poate servi cu frisca si o cupa de inghetata de vanilie.
Ingrediente pentru prajitura cu capsuni si caramel
- 130 grame migdale macinate
- 75 grame faina
- 200 grame unt
- 220 grame zahar
- 5 ml esenta de vanilie
- 4 oua
- 600 ml smantana
- 500 grame capsuni
- unt pentru uns
- 12 caramele cu lapte
- 80 ml smantana lichida.
Cum se prepara prajitura cu capsuni si caramel
Incinge cuptorul. Unge o tava rotunda cu unt topit si tapeteaza cu hartie de copt.
Intr-un bol amesteca migdalele macinate cu faina. Cu un mixer amesteca untul cu zaharul si vanilia. Adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine.
In aceasta compozitie adauga compozitia de faina. Amesteca bine.
Toarna acest aluat in tava. Da la cuptor pentru o ora. Scoate tava si lasa sa se raceasca complet.
Pentru caramel, intr-o cratita pe foc amesteca caramelele cu smantana. Amesteca continuu pana cand caramelele se topesc. Lasa apoi sa se raceasca.
Intr-un bol amesteca bine smantana. Cand pandispanul s-a racit complet taie-l pe orizontal pe jumatate.
Cum se serveste prajitura cu capsuni si caramel
Pe un platou aseaza prima foaie de pandispan . Aseaza jumatate din cantitatea de smantana. Orneaza cu capsuni. Aseaza cealalalta foaie de pandispan, orneaza cu restul de smantana si capsuni. Deasupra stropeste cu sosul de caramel.