Deserturi

# retete nuca de cocos #deserturi rapide #retete desert # retete prajituri #retete ciocolata #retete rapide

Prajitura cu ciocolata alba si nuca de cocos. Reteta fara coacere

Simplu si rapid de realizat, prajitura cu ciocolata alba si nuca de cocos nu necesita coacere, fiind desertul ideal pentru o dupa-amiaza alaturi de prieteni in zilele calduroase de vara si nu numai. 

Ingrediente prajitura cu ciocolata alba si nuca de cocos:

  • 125 gr unt;
  • 25 ml smantana;
  • 200 gr ciocolata alba;
  • 200 gr caise deshidratate;
  • 250 gr biscuiti sfaramati;
  • 130 gr de fulgi de cocos.

Pentru glazura:

  • 25 gr unt topit;
  • 2 linguri de zeama de lamaie;
  • 350 gr zahar pudra.

Cum se prepara prajitura cu ciocolata alba si nuca de cocos:

Se amesteca untul si smantana la foc mic, apoi se adauga ciocolata alba, dupa ce luam vasul de pe aragaz. Adaugam caisele, biscuitii sfaramati si fulgii de cocos, dupa ce compozitia devine omogena. Amestecul obtinut se aseaza uniform intr-un vas intins, pe care il dam la rece timp de o ora. Intre timp pregatim glazura, amestecand untul topit cu zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixeaza aceasta compozitie pana devine omogena. Scoatem prajitura din frigider, peste care asezam glazura obtinuta.

Cum se serveste prajitura cu ciocolata alba si nuca de cocos:

La final, taiem desertul dupa bunul plac si il ornam cu inimioarele colorate Margaritar. Dragostea pentru cei apropiati se simte in deserturile pregatite cu Margaritar, care ne-a si recomandat aceasta reteta simpla si  delicioasa. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului