Deserturi

#prajitura #ciocolata #unt #zahar #oua #faina

Prajitura cu ciocolata frantuzeasca fara faina

Prajitura cu ciocolata se prepara repede si nu necesita faina . Este la fel de gustoasa ca si clasica prajitura cu faina. O poti servi cu frisca si capsuni, sau cu diferite sosuri pentru prajituri.

 

Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata frantuzeasca fara faina

 

  • 200 grame ciocolata
  • 200 grame unt
  • 250 grame zahar
  • 4 oua separate.

 

Cum se prepara prajitura cu ciocolata frantuzeasca fara faina

 

Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Unge o tava cu putin unt sau ulei.

Rupe ciocolata in bucati mici. Intr-o cratita, pune pe foc untul si bucatile de ciocolata. Lasa igredientele sa se topeasca frumos.

Intr-un bol bate galbenusurile de ou cu jumatate din cantitatea de zahar. Adauga galbenusurile peste ciocolata topita si amesteca usor.

Cu ajutorul uni mixer, amesteca albusurile de ou. Adauga treptat si zaharul ramas. Mixeaza ingredientele bine, pana obtii o spuma consistenta.

Adauga albusul peste compozitia de ciocolata si amesteca bine. Toarna compozitia in tava si da-o la cuptor. Las-o timp de 35 - 40 de minute. Cand este gata, scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o portiona.

 

Cum se serveste prajitura cu ciocolata frantuzeasca fara faina

 

Prajitura cu ciocolata frantuzeasca fara faina se serveste cu frisca si cateva fructe proaspete. Pe deasupra poti presara zahar si cacao pudra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului