Deserturi

#nuca de cocos #ciocolata #cafea #oua #smantana #nuci #unt #ceai #cereale #zahar #prajitura #deserturi #fulgi de ovaz #retete ciocolata

Prajitura cu ciocolata si cereale

Prajitura cu ciocolata si cereale este gustoasa si usor de preparat. Este ideala pentru gustarea de la cafea sau ceai.
 

Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si cereale
 

  • 200 grame fulgi de ovaz
  • 170 grame unt
  • 400 grame ciocolata
  • 300 ml apa fierbinte
  • 50 grame cacao
  • 150 grame zahar
  • 300 grame zahar brun
  • 2 oua
  • 10 ml esenta de vanilie
  • 200 grame faina
  • 5 grame praf de copt
  • sare
  • 100 grame nuci
  • 200 grame nuca de cocos
  • 50 grame smantana.
     

Cum se prepara prajitura cu ciocolata si cereale
 

Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz cu 100 grame unt si 200 grame ciocolata. Adauga apa fierbinte si cacaoa. Adauga 150 grame de zahar si 200 grame zahar brun si amesteca. Lasa sa se raceasca 10 minute.

Adauga ouale si vanilia si amesteca bine. Incorporeaza faina, praful de copt si sarea. Amesteca si apoi toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptorul incins pentru 30 de minute.

Pentru glazura , amesteca untul cu nucile, zaharul, zaharul brun, smantana, nuca de cocos si vanilie. Cand prajitura este gata, scoate din cuptor si toarna glazura. Da la cuptor pentru 5 minute. Scoate prajitura si presara deasupra restul de ciocolata.
 

Cum se serveste prajitura cu ciocolata si cereale
 

Prajitura cu ciocolata si cereale se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare