Deserturi

#oua #zmeura #ciocolata #desert #frisca #prajitura #deserturi # albusuri # alune de padure

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura este o prajitura fina si savuroasa, potrivita pentru ocaziile festive. Aceasta prajitura se serveste cu frisca si zmeura proaspata.

Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si zmeura

5 albusuri
5 galbenusuri
150 grame zahar
250 grame ciocolata neagra topita
250 grame alune de padure macinate
250 grame zmeura
frisca.

Pentru sosul de ciocolata:

150 grame ciocolata neagra tocata
80 grame smantana.
 

Cum se prepara prajitura cu ciocolata si zmeura
 

Incinge cuptorul la 150 de grade. Unge o tava cu unt si tapeteaza cu hartie de copt.

Cu un mixer amesteca galbenusurile cu 100 grame de zahar. Amesteca bine pana obtii o pasta cremoasa si consistenta.

Adauga ciocolata topita si alunele macinate. Amesteca bine.

Cu mixerul amesteca albusurile pana obtii o spuma tare. Adauga restul de zahar, cate o lingura pe rand. Amesteca bine.

Incorporeaza jumatate din albusuri in compozitia cu ciocolata. Amesteca bine. Adauga apoi si restul de albusuri, amestecand bine.

Incorporeaza in amestec si zmeura. Toarna apoi compozitia in tava. Da tava la cuptor pentru o ora.

Inainte de a servi, lasa sa se raceasca complet.

Pentru sosul de ciocolata, amesteca ciocolata cu smantana, intr-o cratita la foc mic. Lasa pe foc 5 - 10 minute .

Cand prajitra s-a racit complet, toarna sosul peste toata suparafata prajiturii.
 

Cum se serveste prajitura cu ciocolata si zmeura
 

Prajitura cu ciocolata si zmeura se serveste cu frisca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului