Deserturi

#ciocolata #lichior #zahar #lapte

Prajitura cu crema de lichior

Prajitura cu de este un desert rafinat si foarte gustos. Este potrivita pentru mesele festive, alaturi de prieteni si familie. Aceasta prajitura poate fi glazurata si cu fulgi de alba si neagra.
 

Ingrediente pentru prajitura cu de lichior
 

Pentru aluat:

  • 150 grame ciocolata
  • 100 grame brun
  • 200 grame zahar alb
  • 100 grame unt
  • 70 ml crema de lichior
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 grame faina
  • praf de copt
  • sare.


Pentru umplutura:

  • 200 grame smantana pentru frisca
  • 30 ml crema de lichior
  • 20 grame zahar pudra .


Pentru glazura:

  • 100 grame unt
  • 400 grame zahar pudra
  • 10 grame cacao.

 

Cum se prepara prajitura cu crema de lichior
 

Intr-o cratita pune la topit ciocolata. Adauga crema de lichior si zaharul brun. Amesteca frecvent, pentru a nu se forma cocoloase. Intr-un bol amesteca untul cu zaharul alb. Adauga pe rand si ouale.

In alt bol amesteca faina cu praful de copt si sarea. Adauga apoi treptat faina si laptele peste compozitia cu oua. Amesteca bine. Cand toate ingredientele sunt bine incorporate adauga compozitia cu ciocolata.

Toarna apoi compozitia intr-o tava de copt inalta si da la cuptor pentru 40 - 50 de minute. Cand este gata scoate blatul si lasa-l sa se raceasca putin.

Intre timp, intr-un bol bate smantana pentru frisca, pana obtii o crema omogena. Incorporeaza apoi zaharul pudra si crema de lichior. Cand aluatul s-a racit, taie-l in doua felii egale. Unge prima felie de balt cu aproape toata crema. Aseaza apoi peste crema cealalta foaie de aluat. Pastreaza o jumatate de cana de crema pentru glazura.

Pentru glazura, amestesca intr-un bol untul cu zahar pudra, cacao si crema ramasa. Glazureaza apoi prajitura cu aceasta crema. Pe deasupra mai poti rade si putina ciocolata. Da apoi prajitura la rece cel putin 30 de minute.
 

Cum se serveste prajitura cu crema de lichior
 

Prajitura cu crema de lichior se serveste ca atare. O poti servi si la o cana de cafea cu putin whisky.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului