Deserturi

#prajitura cu gem si bezea #prajitura cu bezea # retete prajituri #prajituri

Prajitura cu gem si bezea, o reteta savuroasa, perfecta pentru zilele friguroase de iarna

Simti nevoia sa te rasfeti cu o prajitura savuroasa si o cana de ceai fierbinte, in zilele geroase de iarna? Iti propunem o reteta delicioasa de pajitura cu blat pufos, cu aroma de citrice si bezea delicioasa.

 

Ingrediente pentru prajitura cu bezea

Pentru aluat:

  • 4 galbenusuri
  • ½ cana zahar
  • ½ cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 3 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • ½ lingurita sare
  • 1 borcan cu gem (de prune, caise sau orice alt gem preferi)

Pentru bezea

  • 4 albusuri
  • ½ lingurita sare
  • 200g zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie

Cum se prepara prajitura cu bezea

Intr-un bol pentru mixer adauga galbenururile impreuna cu sarea si zaharul. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o spuma fina, iar zaharul se topeste. Adauga apoi vanilia, coaja de lamaie, coaja de portocala si cacaoa si continua sa mixezi. Incorporeaza apoi cateva linguri de faina si praful de copt. Continua sa adaugi faina pana obtii un aluat putin mai gros decat smantana.

Adauga aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coace-l in cuptorul preincalzit la 180oC timp de 15-20 de minute, sau pana cand este pe jumatate copt. Scoate-l apoi din cuptor si unge-l cu un borcan de dulceata.

Adauga aluatul din nou la cuptor. Intre timp prepara bezeaua. Adauga albusurile si sare intr-un bol pentru mixer si amesteca-le pana obtii o spuma tare. Incorporeaza treptat zaharul iar la final adauga lamaia, picurand cate putin.

Scoate prajitura din cuptor si adauga bezeaua deasupra. Las-o sa se coaca in continuare pana cand bezeaua se rumeneste usor la suprafata.

Cum se serveste prajitura cu bezea

Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. Serveste-o alaturi de o ceasca de ceai sau o cana de cafea.

Sursa foto: buburuzabucatareasa.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului