Ingrediente pentru prajitura cu bezea
Pentru aluat:
- 4 galbenusuri
- ½ cana zahar
- ½ cana ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 3 linguri cacao
- faina cat cuprinde
- ½ lingurita sare
- 1 borcan cu gem (de prune, caise sau orice alt gem preferi)
Pentru bezea
- 4 albusuri
- ½ lingurita sare
- 200g zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
Cum se prepara prajitura cu bezea
Intr-un bol pentru mixer adauga galbenururile impreuna cu sarea si zaharul. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o spuma fina, iar zaharul se topeste. Adauga apoi vanilia, coaja de lamaie, coaja de portocala si cacaoa si continua sa mixezi. Incorporeaza apoi cateva linguri de faina si praful de copt. Continua sa adaugi faina pana obtii un aluat putin mai gros decat smantana.
Adauga aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coace-l in cuptorul preincalzit la 180oC timp de 15-20 de minute, sau pana cand este pe jumatate copt. Scoate-l apoi din cuptor si unge-l cu un borcan de dulceata.
Adauga aluatul din nou la cuptor. Intre timp prepara bezeaua. Adauga albusurile si sare intr-un bol pentru mixer si amesteca-le pana obtii o spuma tare. Incorporeaza treptat zaharul iar la final adauga lamaia, picurand cate putin.
Scoate prajitura din cuptor si adauga bezeaua deasupra. Las-o sa se coaca in continuare pana cand bezeaua se rumeneste usor la suprafata.
Cum se serveste prajitura cu bezea
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. Serveste-o alaturi de o ceasca de ceai sau o cana de cafea.
Sursa foto: buburuzabucatareasa.wordpress.com