Deserturi

#lapte #smantana #frisca

Prajitura cu lapte

Prajitura cu lapte se prepara repede, insa timpul de racire este destul de mare. Rezultatul este insa foarte savuros. Acest desert se poate servi atunci cand ai multi invitati. O poti orna si cu fulgi de ciocolata alba si fructe taiate.
 

Ingrediente pentru prajitura cu lapte
 

  • 200 grame faina
  • 5 grame praf de copt
  • 120 grame unt
  • 400 grame zahar alb
  • 5 oua
  • 10 grame extract de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 400 grame lapte condensat dulce (se gaseste in magazinele arabesti)
  • 350 grame lapte praf
  • 350 grame smantana pentru frisca.

 

Cum se prepara prajitura cu lapte
 

Intr-un bol amesteca faina cu praful de ccopt. Intr-un alt bol amesteca untul cu o cana de zahar pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale si jumatate de lingurita de extract de vanilie. Amesteca totul foarte bine.

Adauga faina treptat peste compozitia cu unt. Amesteca totul bine pana faina este bine incorporata in crema de unt. Toarna apoi acesta compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Cand blatul este gata, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca.

Intre timp, amesteca laptele cu laptele condensat si laptele praf. Toarna aceasta compozitie peste blat.

Intr-un alt bol amesteca smantana pentru frisca, restul de zahar si extract de vanilie. Amesteca totul bine pana obtii o crema spumoasa. Adauga apoi aceasta crema peste baltul cu crema de lapte.

Da prajitura apoi la rece timp de cateva ore. Cel mai bine este sa o lasi la rece peste noapte.
 

Cum se serveste prajitura cu lapte
 

Prajitura cu lapte se serveste rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare