Deserturi

#mere #branza #scortisoara #ghimbir

Prajitura cu mere, branza si scortisoara

Prajitura cu mere, branza si scortisoara necesita mult timp de preparare, insa rezultatul este pe masura. Inainte de un eveniment special, rezerva o zi pentru aceasta prajitura. Cu cat o tii la frigider mai mult timp, cu atat va fi mai savuroasa.
 

Ingrediente pentru prajitura cu mere , branza si scortisoara

 

Pentru crusta de ghimbir:

  • 400 grame prajituri cu ghimbir faramitate
  • 30 grame zahar brun
  • 50 grame unt topit
  • sare.


Pentru umplutura:

  • 250 grame crema de branza
  • 250 grame zahar
  • 4 oua
  • 50 grame smantana
  • 5 grame extract de vanilie
  • 5 grame scortisoara.


Pentru glazura de mere:

  • 50 grame unt
  • 30 grame faina
  • 50 ml cidru de mere
  • 50 grame zahar alb
  • 50 grame zahar brun
  • scortisoara
  • extract de vanilie
  • sucul de la o lamaie
  • 2 mere, fara coaja si feliate.


Cum se prepara prajitura cu mere, branza si scortisoara
 

Unge o tava cu ulei. Amesteca toate ingredientele pentru crusta. Toarna apoi compozitia in tva. Da la cuptor timp de 10 minute. Scoate tava si lasa sa se raceasca.

Incalzeste apa pentru bain marie. Intr-un bol amesteca crema de branza cu zaharul. Amesteca timp de 2 minute, pana obtii o pasta cremoasa. Adauga ouale, cate unul pe rand. Amesteca bine toate ingredientele. Adauga smantana, scortisoara si vanilia. Amesteca bine toate ingredientele pana se incorporeaza bine.

Toarna aluatul in tava, peste crusta. Pune tava intr-o tava mai mare, pe care o umpli cu apa fierbinte. Da la cuptor, timp de 45 - 55 de minute. Opreste apoi focul si mai lasa tava in cuptor timp de 2 ore. Dupa ce prajitura s-a mai racit, scoate-o din tava si mai las-o sa se raceasca. Cand s-a racit complet, da prajitura la frigider, timp de 5 ore.

Cu trei ore inainte de a servi prajitra, pregateste glazura de mere.

Amesteca zaharul cu scortisoara. In alt bol, amesteca feliile de mere cu jumatate din sucul de lamaie.

Topeste untul. Adauga in unt faina si amesteca cateva minute. Toarna treptat si cidrul de mere. Adauga apoi si zaharul cu scortisoara. Amesteca toate ingredientele bine. Adauga apoi si merele si lasa pe foc timp de 10 minute, amestecand constant. Cand sosul incepe sa se intareasca, adauga si extractul de vanilie. Lasa apoi glazura sa se raceasca. Aranjeaza apoi merele pe prajitura si adauga glazura. Lasa prajitura la rece timp de o ora inainte de a servi.
 

Cum se serveste prajitura cu mere, branza si scortisoara
 

Prajitura cu mere, branza si scortisoara se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete