Prajitura cu mere si sos de scortisoara poate fi o idee delicioasa de desert pentru intreaga familie. Combinand gustul deosebit al merelor cu aroma speciala a scortisoarei, prajitura va fi o solutie delicioasa pentru momentele cand vrei sa iesi rapid din problema elaborarii unui desert rapid.
Pentru prajitura cu mere si sos de scortisoara ai nevoie de:
- 4 cani de mere dulci decojite, curatate de samburi si tocate
- 1 cana de nuci tocate
- 2 cani de faina
- 2 cani de zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita sare
- 2 oua
- O jumatate de cana de ulei
- 2 lingurite de vanilie
-
Pentru sosul de scortisoara ai nevoie de: trei sferturi de cana de unt, 1 cana de zahar, 1 lingurita vanilie, o jumatate de lingurita de scortisoara, un sfert de lingurita de nucsoara si o jumatate de cana de apa.
Cum se prepara prajitura cu mere si sos de scortisoara:
- Incalzeste cuptorul la nivelul 3.
- Unge o tava de 9x13 centimetri cu unt si faina.
- Combina merele cu nucile intr-un bol larg apoi pune deasupra toate ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara.
- Bate ouale cu uleiul si vanilia.
- Pune amestecul de oua cu ulei si vanilie peste amestecul cu faina, zahar, mere si nuci.
- Amesteca bine apoi pune-le in tava.
- Pune-le la copt pentru 35-45 de minute sau pana cand daca atunci cand inccerci prajitura cu o scobitoare, aceasta ramane uscata.
- Dupa ce o scoti din cuptor da-o la rece si pune-i deasupra sosul de scortisoara care se prepara astfel: pune intr-o oala mica toate ingredientele, iar oala pune-o sa fiarba. Dupa ce a inceput sa fiarba, pune-i un capac si las-o pe foc pentru aproximativ 5 minute.
-
Da sosul la racoare, apoi toarna-l deasupra prajiturii.
Cum se serveste prajitura de mere cu sos de scortisoara:
- Se serveste rece.
Pofta buna!