Deserturi

#zahar #miere #faina #vanilie #lapte #ciocolata

Prajitura cu miere si ciocolata

Prajitura cu miere si ciocolata este ideala pentru cinele romantice in doi. Se prepara repede si are un gust foarte bun. Pentru a intregi atmosfera romantica, poti coace aceasta prajitura intr-o tava in forma de inimioare. Prajitura poate fi servita cu frisca si fructe de padure .
 

Ingrediente pentru praitura cu miere si ciocolata
 


Pentru glazura din ciocolata:

  • 250 grame ciocolata
  • 30 grame unt.

 

Cum se prepara prajitura cu miere si ciocolata
 

Incalzeste ciocolata cu apa intr-o cratita. Amesteca continuu pana cand ciocolata se topeste complet. Intr-un bol amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. In alt bol amesteca iaurtul cu mierea si vanilia. Amesteca bine pana ingredientele sunt bine incorporate.

Cu ajutorul unui mixer, amesteca untul cu zaharul, pana obtii o pasta cremoasa. Adauga pe rand si ouale. Adauga apoi pe rand amestecul de faina si amestecul cu iaurt si miere. Amesteca totul bine pana obtii o pasta omogena.

Incorporeaza apoi si amestecul cu ciocolata.

Toarna intreaga compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor timp de 40 - 50 de minute. Cand este gata, scoate prajitura si lasa sa se raceasca timp de 10 minute.

Pentru glazura, amesteca ciocolata cu untul intr-o cratita. Lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste si obtii o crema fina. Toarna apoi aceasta crema peste prajitura racita complet. Acopera integral prajitura cu crema.

Deasupra prajiturii presara fulgii de ciocolata si petalele de trandafiri.
 

Cum se serveste prajitura cu miere si ciocolata
 

Prajitura cu miere si ciocolata se serveste ca atare. O mai poti garnisi si cu putina frisca si fructe de padure.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului