Prajitura cu migdale este un desert pe care il poti servi cu orice ocazie. Va fi in mod sigur pe placul tuturor. Poti sa folosesti fructe sau frisca pentru a imbogati acest preparat.
Ingrediente pentru prajitura cu migdale
- 5 albusuri de ou
- sare
- 75 gr zahar pudra
- 175 gr migdale macinate
- 1 portocala (coaja rasa)
- 1 lingura lichior de portocale
-
25 gr migdale prajite.
Cum se prepara prajitura cu migdale
Bate bine albusurile de oua cu sarea pana cand obtii o spuma ferma. Adauga apoi treptat zaharul, amestecand mereu. Bate bine compozita pentru a obtine o spuma groasa si tare.
Adauga in spuma migdalele macinate, coaja de portocala , sarea si lichiorul. Toarna intreaga compozitie intr-o tava pentru prajitura, unsa in prealabil. Presara apoi migdalele prajite. Da tava la cuptor pentru 30 de minute, la 190 grade Celsius.
Scoate tava, lasa-o sa stea 10 minute, apoi rastoarna-o si scoate prajitura.
Cum se serveste prajitura cu migdale
Se serveste dupa ce ajunge la temperatura camerei. Poate fi lasata si pentru a doua zi.