Deserturi

#prajitura #deserturi #prajitura cu morcovi # retete prajitura

Prajitura cu morcovi si topping delicios de branza

Prajitura cu morcovi si topping de branza se prepara rapid si te va incanta cu aromele tomnatice. Este o prajitura ce merge servita atat dimineata la cafea cat si ca gustare intre mese.

Ingrediente pentru prajitura cu morcovi si topping de branza

Pentru blat:

  • 100 g zahar brun
  • 2 oua
  • 75 ml ulei
  • 100 g faina
  • 60 g stafide
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 180 grame morcovi rasi
  • ½ lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Pentru topping:

  • 25 grame unt nesarat
  • 50 grame branza mascarpone
  • 75 gr zahar brun
  • 1 lime
  • 25 grame nuci taiate marunt (nucile pot fi inlocuite cu migdale sau alune de padure)

Cum se prepara prajitura cu morcovi si topping de branza

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza cu hartie de copt o tava patrata, cu laturile de 18 cm.

Intr-un vas incapator adauga ouale si zaharul. Mixeaza totul pana cand zaharul se topeste iar ouale devin spumoase. Adauga treptat uleiul amestecand continuu.

Intr-un alt vas amesteca faina cu sarea, praful de copt, scortisoara si nucsoara. Incorporeaza treptat treptat aceasta compozitie in mixul de oua, apoi adauga morcovii, stafidele si fulgii de cocos.

Amesteca totul foarte bine, pana obtii o compozitie omogena.

Toarna compozitia obtinuta in tava tapetata si coace timp de 30 minute. Poti verifica daca prajitura este coapta cu ajutorul unei scobitori. Introdu scobitoare in mijlocul prajiturii. Daca iese curata inseamna ca prajitura este coapta. Scoate prajitura din tava si las-o sa se raceasca.

Intre timp prepara toppingul astfel: mesteca untul cu branza masarpone si zaharul, pana cand zaharul se topeste si obtii o compozitie cremoasa. Adauga apoi coaja rasa de lime si nucile tocate.

Cum se serveste prajitura cu morcovi si topping de branza

Dupa ce s-a racit, pune prajitura pe un platou si adauga deasupra toppingul. O poti orna, dupa preferinte cu nuca de cocos sau jumatati de nuci, ori cu fulgi de migdale. Serveste prajitura alaturi de o cana de cafea sau ciocolata calda.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare