Deserturi

#retete #prajituri #caramel #nuci #deserturi #prajitura cu nuci

Prajitura cu nuci si caramel

Prajitura cu nuci si caramel este usor de preparat, gustoasa si parfumata. Este ideala pentru cinele in familie. O poti servi cu frisca.

Ingrediente pentru prajitura cu nuci si caramel


300 grame faina
100 grame zahar
sare
300 grame unt
50 ml apa rece
5 ml otet
250 grame zahar brun
100 grame miere
200 grame smantana
450 grame nuci tocate pe jumatate.

Cum se prepara prajitura cu nuci si caramel

Pentru aluat amesteca faina cu zaharul si sarea. Adauga jumatate din cantitatea de unt si amesteca in continuarea. Adauga apa si otetul si mai amesteca. Formeaza apoi o bila din aluat, acopera cu folie de plastic si da la frigider pentru 15 minute. Intinde aluatul intr-o tava si da la cuptor pentru 30 de minute.

Pentru crema, intr-o cratita combina restul de unt cu zaharul brun, mierea si sarea si lasa pe dfoc timp de 10 - 15 minute. Adauga smantana si lasa pe foc inca 10 minute. Adauga nucile, amesteca si lasa la fiert timp de 5 minute.

Toarna crema peste aluat si da apoi la cuptor pentru 20 de minute. Cand este gata, scoate de la cuptor si lasa sa se raceasca. Taie apoi in patratele.

Cum se serveste prajitura cu nuci si caramel

Prajitura cu nuci si caramel se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete