Deserturi

#prajitura #prune #afine #fructe

Prajitura cu prune si afine

O prajitura care poate parea complicata, dar care la final te va face sa te lingi pe degete - aceasta ese prajitura cu prune si afine. Cele doua tipuri de fructe ii vor da prajiturii nu numai un gust special, ci si un aspect apetisant.
 

Ingrediente pentru prajitura cu prune si afine
 

  • 1,5 cani faina
  • 1,75 lingurite praf de copt
  • 0,5 lingurita sare
  • 3,5 linguri margarina
  • 0,5 cani zahar brun
  • 0,5 cani margarina
  • 1,5 cani zahar alb
  • 2 oua
  • 1,5 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana lapte
  • 6 prune mari, fara samburi si taiate in felii subtiri
  • 1 cana de afine.
     

Cum se prepara prajitura cu prune si afine
 

Incalzeste cuptorul la foc potrivit.

Spala bine afinele si lasa-le sa se usuce. Spala bine prunele si scoate-le samburii.

Pregateste o tava pentru prajituri: unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina amestecata cu putina sare si praf de copt. In tava amesteca 3,5 linguri margarina si zahar brun. Da tava la cuptor pana cand margarina se topeste si incepe sa faca bulbuci. Da-o deoparte.

Intr-un vas mare freaca 0,5 cani margarina cu zaharul alb pana obtii o crema. Bate ouale, apoi adauga vanilia. Incorporeaza faina, adaugand-o in alternanta cu laptele. Amesteca bine, astfel incat sa obtii un amestec omogen.

Aseaza prunele taiate in tava pe care o vei folosi pentru copt, asezandu-le spre marginile tavei. In mijloc aseaza afinele. Toarna amestecul in tava, acoperind complet fructele.

Pune tava la copt pentru 40 - 45 de minute. Incearca prajitura din cand in cand cu o scobitoare. Daca scoti scobitoarea curata, atunci prajitura este gata.

Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o servi.
 

Cum se serveste prajitura cu prune si afine
 

Inainte de servire, rastoarna prajitura din tava, astfel incat sa fie cu fundul in sus. Astfel, fructele care au fost puse la fundul tavii vor ajunge deasupra.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.