Deserturi

#portocale #migdale #prune #oua #desert #unt #prajitura #deserturi # retete toamna

Prajitura cu prune si cu migdale

Prajitura cu prune si migdale este un desert potrivit pentru zilele reci de toamna. Pregateste acest preparat pentru a-l servi cu o cana de ceai sau cafea.
 

Ingrediente pentru prajitura cu prune si migdale
 

  • 8 prune, jumatati
  • 225 gr unt moale
  • 225 gr zahar brun
  • 1/2 portocala (coaja)
  • 4 oua
  • 175 gr faina
  • 1/2 lingura praf de copt
  • 50 gr migdale.
     

Cum se prepara prajitura cu prune si migdale
 

Unge o tava cu unt, apoi aseaza prunele cu partea taiata in jos. Bate bine untul cu zaharul si coaja de portocala intr-un castron, pana cand obtii o pasta diafana.

Adauga apoi ouale unul cate unul in aceasta compozitie, batand bine de fiecare data.

Adauga restul de faina, apoi praful de copt si migdalele in compozitie. Toarna-o peste prune, in tava. Netezeste cu ajutorul unei linguri.

Da tava la cuptor 30 de minute la 180 grade Celsius . Scoate tava, acopera cu o folie si las-o iar la cuptor inca 30 de minute la 160 grade Celsius.
 

Cum se serveste prajitura cu prune si migdale
 

Se lasa sa se raceasca inainte de a fi taiata si servita.


Sursa foto: seamsjustright.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare