Deserturi

#prajitura cu whiskey # retete prajitura #prajitura cu ciocolata #deserturi #prajitura

Prajitura cu whiskey si ciocolata neagra, un deliciu in anotimpul rece

Vrei sa-ti rasfeti simturile cu o prajitura cu multa ciocolata? Iata o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru un weekend petrecut in familie. Cu siguranta cei dragi vor fi placut surprinsi cand le vei servi aceasta prajitura.

Ingrediente pentru prajitura cu whiskey si ciocolata neagra

Pentru blat

  • 200g cicolata neagra, tocata marunt
  • 125g unt nesarat
  • 5 oua
  • 120g zahar brun
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 125g faina de migdale
  • o lingura whiskey
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 200g zahar alb
  • 100g unt
  • 380ml smantana de gatit
  • 200g chiocolata neagra de menaj, taiata bucatele mici
  • 350ml whiskey
  • un praf de sare

Cum se prepara prajitura cu whiskey si ciocolata neagra

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza o tava de 23cm lungime cu hartie de copt si unge-o apoi cu unt.

Separa cu grija albusul de galbenus.

La baine-marine topeste ciocolata cu untul nesarat, amestecand continuu. Cand este gata, lasa-o deoparte sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un vas incapator mixeaza galbenusurile cu zaharul brun timp de trei minute, sau pana cand obtii o compozitie, fina si cremoasa. Adauga vanilia si toarna treptat amestecul de ciocolata preparat anterior. Incorporeaza apoi faina de migdale si adauga o lingura de whiskey.

Intr-un alt bol, bate albusurile de oua cu un praf de sare pana obtii o spuma tare. Incorporeaza apoi albusurile in compozitia preparata anterior, folosind miscari circulare, pentru ca aluatul sa ramana pufos.

Pune compozitia in tava si coace prajitura timp de 45-55 de minute. Cand este gata las-o sa se raceasca.

Intre timp prepara crema. Intr-o oala pentru prepararea sosurilor pun zaharul alb si lasa-l sa se topeasca. Cand devine auriu, ia oala de pe foc si lasa zaharul sa se raceasca putin. Adauga untul, smantana, whiskey si un praf de sare. Gateste totul la foc mic timp de 5-10 minute. Adauga apoi cicolata de menaj si amesteca continuu pana cand aceasta se topeste. Lasa crema sa se raceasca.

Taie blatul in jumatate si toarna jumatate din cantitatea de crema. Aduga peste cealalta jumatatate de blat si acopera prajitura cu restul de crema.

Cum se serveste prajitura cu whiskey si ciocolata neagra

Orneaza prajitura cu fulgi de migdale sau fulgi de ciocolata. O poti servi ca atare sau alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.

Sursa foto: finecooking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului