Prajitura de ciocolata este perfecta pentru un desert intr-o zi de weekend sau la o ocazie speciala. Serveste-o cu ceai sau cafea si vei face o impresie foarte buna musafirilor tai.
Ingrediente pentru prajitura de ciocolata si vanilie
- 1 3/4 cani faina
- 2 cani zahar
- 3/4 cana praf de cacao
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- 2 oua
- 1 cana lapte batut
- 1/2 cana ulei vegetal
-
1 lingurita extract de vanilie.
Cum se prepara prajitura de ciocolata si vanilie
Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Unge si tapeteaza cu faina o tava pentru copt.
Amesteca faina, zaharul, praful de cacao, bicarbonat de sodiu, praful de copt si sarea. Fa apoi o groapa in centru. Adauga aici ouale, laptele batut, uleiul si vanilia.
Omogenizeaza cu grija pentru a obtine un aluat, apoi framanta-l bine pana cand obtii un aluat moale. Toarna-l in tava.
Da prajitura la cuptor pentru 35 de minute. Las-o sa se raceasca 10 minute si apoi scoate-o din tava.
Cum se serveste prajitura de ciocolata si vanilie
Se serveste la temperatura camerei.
Sursa foto: therepressedpastrychef.com