Daca iti plac fructele de padure , profita de abundenta lor si pregateste o prajitura senzationala. Prajitura poate fi facuta cu mure, afine sau zmeura.
Ingrediente pentru prajitura cu fructe de padure
- 150 gr faina
- 25 gr faina de orez
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
- 50 gr zahar brun
- 150 gr unt
- 350 gr amestec de fructe de padure
- 115 gr zahar praf
-
1 bat de vanilie.
Cum se prepara prajitura de toamna cu fructe de padure
Amesteca fainele, coaja de lamaie si zaharul. Adauga untul si amesteca pentru a obtine un aluat. Imparte-l in patru bucati, intinde-l si da-l la cuptor pentru 20 de minute, intr-o tava unsa, la 190 grade Celsius.
Pune fructele intr-o tigaie, cu zahar si cu miezul de vanilie. Lasa pe foc 3 minute. Scoate apoi fructele din tigaie si pune-le deoparte. Lasa focul la fiert pana cand da in clocot, apoi fierbe 10 minute, pana devine gros.
Intinde fructele peste foile de prajitura, apoi toarna sosul si serveste.
Cum se serveste prajitura de toamna cu fructe de padure
Se serveste imediat.
Sursa foto: saveur.com