Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si inghetata
- 240 g faina;
- 180 g zahar alb;
- 2 linguri pudra de cacao neindulcita;
- 2 lingurite praf de copt;
- 1/4 lingurita de sare;
- 130 ml de lapte;
- 2 linguri de ulei vegetal;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 1 cana de nuci tocate;
- 180 g zahar brun;
- 60 g cacao.
Cum se prepara prajitura cu ciocolata si inghetata
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Intr-un vas incapator amesteca faina, zaharul, doua lingurite de cacao, praful de copt si sarea. Adauga laptele, uleiul si vanilia. La sfarsit pune si nucile. Omogenizeaza compozitia si toarn-o uniform in tava. Presara deasupra zahar brun si cele 60 g de cacao. Toarna o cana de apa fierbinte si da la copt timp de 35-40 de minute. Dupa ce s-a racit, taie prajitura in cubulete si orneaz-o cu inghetata.
Cum se serveste prajitura cu ciocolata si inghetata
Serveste prajitura cu ciocolata si inghetata alaturi de cirese sau de capsuni, glazurate cu sirop de ciocolata.
Sursa foto: www.bettycrocker.com