Deserturi

# prajitura delicioasa # prajitura cu mere #prajitura

Prajitura delicioasa cu mere, pentru cafeaua de dimineata

O prajitura cu mere si multe arome este ideala pentru cafea, dar o poti pregati si pentru desert, atunci cand vrei sa iti surprinzi familia cu ceva dulce sau cand astepti musafiri. Alege mere de cea mai buna calitate pentru aceasta prajitura, cum ar fi cele din soiurile Granny Smith sau Pink Lady, care isi mentin textura chiar si la copt. Nu este nevoie ca totul sa arate perfect, stratul faramicios care acopera prajitura ii va da un aspect placut si o vor face sa fie extrem de apetisanta.

Ingrediente pentru prajitura cu mere

  • 2 mere mari, dulci, curatate de coaja si cotor si taiate cubulete
  • 50 de grame de nuci pecan prajite si tocate marunt
  • 3 linguri de zahar brun
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita sare
  • 1/8 lingurita nucsoara macinata
  • 1 pachet de aluat pentru patiserie (225 grame)
  • 2 linguri de unt fara sare, topit

Pentru crumble

  • 3 linguri de zahar brun
  • ¼ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita ghimbir
  • 1/8 lingurita sare
  • 2 linguri unt fara sare, topit
  • 40 de grame de faina

Cum se prepara prajitura cu mere

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Intr-un bol, amesteca merele taiate, nucile pecan, zaharul brun, sucul de lamaie, vanilia, sarea si nucsoara.

Pe o suprafata curata presara putina faina sau pune foaie de copt si intinde aluatul astfel incat acesta sa fie uniform si sa nu fie rupt.

Cu ajutorul unei pensule, unge aluatul cu unt topit. Adauga amestecul de mere peste acesta si intinde-l pe toata suprafata. Apoi, ruleaza aluatul usor, astfel incat sa obtii un rulou umplut cu mere. Taie apoi ruloul in opt bucati egale, insa doar ¾ din acesta. Nu taia pana jos.

Incepand din mijloc, inclina “feliile” rezultate in directii opuse pana la capete. La final, uneste capetele astfel incat sa formezi un cerc si asaza feliile din capat una peste alta.

Prepara crumble-ul

Intr-un bol incapator adauga zaharul brun, scortisoara, ghimbirul, sarea, untul topit si amesteca totul foarte bine, pana la omogenizare. Adauga apoi faina si continua sa amesteci pana obtii un aluat sfaramicios, dar care, in momentul in care il strangi in mana isi pastreaza forma. Sfarama aluatul in bucatele si presa-l peste prajitura.

Coace prajitura in cuptorul incins la 190oC timp de 25-30 de minute, pana cand incepe sa capete o culoare aurie, apoi acopera-o cu o folie si mai las-o sa se coaca tim de 10 minute sau pana cand merele se inmoaie iar aluatul este bine patruns.

Cum se serveste prajitura cu mere

Prajitura cu mere poate fi consumata atat calda, cat si la temperatura camerei ori de la frigider. Merge de minune alaturi de o cana de cafea, un pahar de lapte sau un ceai.

Sursa foto: realsimple.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.