Deserturi

# reteta prajitura # prajitura cu mere #prajitura #prajitura cu morcovi

Prajitura delicioasa cu morcovi si mere! Este sanatoasa si usor de preparat

Vrei sa prepari o prajitura delicioasa, dar sanatoasa in acelasi timp, pentru intreaga familie? Incearca prajitura cu morcovi si mere. Este plina de vitamine si, in plus, va fi apreciata pana si de cei mai mofturosi membri ai familiei.

Ingrediente pentru prajitura cu morcovi si mere

  • 500 g de morcovi rasi pe razatoarea mica
  • 500 g de mere rase pe razatoarea mica
  • 400 g zahar brun
  • 100 g unt
  • sucul de la o portocala
  • 200 ml lapte
  • 600 g faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ½ lingurita sare
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala

Cum se prepara prajitura cu morcovi si mere

Intr-un bol incapator adauga morcovii, merele, coaja de lamaie si de portocala si amesteca-le usor.

Intr-un alt vas adauga sarea, zaharul, untul topit, laptele si zaharul vanilat. Amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Adauga apoi compozitia de mere si morcovi peste acesta si amesteca usor.

Intr-un alt vas adauga faina, praful de copt, scortisoara si nucsoara si amesteca bine. Incorporeaza treptat amestecul peste cel umed, de mai sus, iar la final adauga si sucul de portocala.

Adauga compozitia intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt. Coace prajitura in cuptorul incins la 180oC, timp de 45-50 de minute, sau pana cand este bine patrunsa.

Cum se serveste prajitura cu morcovi si mere

Lasa prajitura sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a o taia. Taie prajitura romburi sau cubulete, dupa preferinta, si pudreaz-o cu zahar pe deasupra. Serveste prajitura cu morcovi si mere alaturi de o cana de ceai sau cafea.

Sursa foto: brewsandbites.ca

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.