Deserturi

#retete paste #culinar #pasti #desert #prajitura

Prajitura "Iepure"

Sfintele Pasti sunt pentru toti crestinii un motiv de bucurie. Si pentru ca sunt numite si “sarbatorile Luminii”, cum va puteti lumina si inveseli masa de Paste mai bine decat cu cateva bucate care sa va incante atat privirea, cat si papilele gustative.

O propunere in acest sens poate fi “Prajitura Iepure”, o prajitura delicioasa, cu care va puteti surprinde ivitatii, indeosebi copiii!
 

Ingrediente pentru prajitura Iepure :
 

  • 3/4 cana de untura
  • 3/4 cescuta de sare,
  • 1 ½ cana de zahar alb
  • doua cani de lapte
  • 3 oua
  • o cescuta esenta de vanilie
  • 3 cani de faina
  • 4 lingurite si jumatate de praf de copt
  • o lingurita esenta de migdale
  • o cana de fulgi de cocos
  • 1/3 cana sirop de porumb
  • doua linguri de apa
  • 1/4 lingurita crema de tartar
  • 1/4 lingurita de sare
  • o lingurita esenta de vanilie.
     

Cum se prepara prajitura Iepure:
 

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius.

Se unge cu margarina sau ulei vegetal formele in care vei coace blaturile.

Se separa albusurile de galbenusuri pentru doua oua.

Se pune intr-un untura intr-un castron, se adauga o cana si jumatate de zahar, galbenusurile de ou si un singur albussi se amesteca pana la omogenizare.

Se presara treptat faina cu praful de copt si sare, se amesteca cu nuca de cocos si se adauga alternativ laptele si esenta de migdale in amestecul facut inainte.

Se toarna apoi usor amestecul in formele de copt.

Tava se lasa in cuptor , la 175 de grade, timp de 30 de minute.

Blaturile se lasa la racit si se scot apoi din forma.

In acest timp se prepara crema rece, care se obtine astfel: adauga intr-un vas aflat deasupra unui alt vas cu apa clocotinda, doua albusuri de ou, ¾ zahar alb, sirop de porumb, apa, crema de tartar si sare.

Amestecul se bate bine cu telul/mixerul pana crema devina tare. Bolul se ia de pe sursa de caldura si se adauga  esenta de vanilie sau o alta esenta, in functie de preferinte si se amesteca pana la omogenizare. Crema se intinde pe blat si se orneaza dupa preferinte.
 

Cum se serveste prajitura Iepure:
 

Prajitura se serveste abia dupa ce se raceste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului