Deserturi

#zahar #faina #craciun #vanilie #deserturi craciun

Prajitura lui Mos Craciun sub forma de stea

Ce-ar fi daca de sarbatori ai servi musafirilor niste stelute de turta dulce , in forma de Mos Craciun? Nu-i asa ca ai impresiona pe toata lumea? Sunt usor de realizat si vor fi gata in aproximativ o ora si jumatate.

Ingrediente pentru prajitura lui Mos Craciun sub forma de stea
 

  • 5 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ½ cana unt moale
  • ½ cana grasime pentru fragezire aluat
  • 2 oua
  • ¼ cana concentrat de suc de portocale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cana zahar
  • 1 cana zahar brun
  • 1 lingurita sare

Pentru glazura :

  • 2 cani zahar pudra
  • 2 linguri + 2 lingurite de apa
  • 4 ½ lingurite praf de bezele
  • ¼ lingurita crema tartar
  • colorant alimentar rosu si negru
     

Cum se prepara prajitura lui Mos Craciun sub forma de stea
 

Pune intr-o cratita pe foc untul, grasimea si zaharul, pana cand se deschid la culoare si devin pufoase. Adauga apoi ouale, cate unul pe rand, batand bine compozitia dupa fiecare ou pus. Adauga concentratul de suc de portocale si vanilia si bate bine. Apoi combina faina cu bicarbonatul si sarea. Adauga aluatul treptat in compozitia initiala, cea din cratita. Amesteca bine, acopera si da-o la frigider pentru 2 ore.

Intinde pe o suprafata niste faina, apoi pune aluatul si ruleaza-l. Foloseste forme de prajituri (stelute) pentru a taia cu ele in aluat. Intinde o hartie de copt intr-o tava, unge-o si pune stelutele de aluat. Da-le la cuptor la 195 grade Celsius pentru 8 minute, pana cand colturile stelutelor sunt tari. Apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

Pune intr-un castron zaharul pudra, apa, pudra de bezele si crema tartar. Amesteca-le cu mixerul, la viteza mica, pana cand se combina bine. Apoi pune mixerul la o viteza mai mare, pentru 5 minute, astfel incat compozitia sa aiba forma tuguiata atunci cand este luata cu lingura.

Fa 9 lingurite de glazura de culoare rosie si 2 lingurite de glazura de culoare neagra. restul de glazura trebuie sa ramana alba. Aceasta trebuie tinuta acoperita cu o panza tot timpul. Daca isi pierde textura, trebuie sa o bati din nou cu mixerul la viteza mare.

Apoi pune fiecare glazura in cate o punga de ornat. Leag-o la capat si taie-i un varf, cu care vei “desena” pe steluta de aluat. Glazura rosie se foloseste pentru a desena caciula, nasul si haina Mosului. Glazura neagra se foloseste pentru a desena ochii, cizmele, manusile si centura. Cu glazura alba deseneaza parul, barba, mustatile si marginile hainei lui Mos Craciun.
 

Cum se serveste prajitura lui Mos Craciun sub forma de stea
 

Se serveste dupa ce ingredientele s-au intarit.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.