Deserturi

#prajitra #o noapte la venetia #reteta

Prajitura "O noapte la Venetia"

"O noapte la Venetia" este o prajitura simpla si usor de pregatit de gospodine.

Ingrediente:

Blat cu nuca de cocos

  • 5 albusuri
  • 100 grame de zahar
  • 70 grame de fulgi nuca de cocos foarte bine macinati
  • 60 grame de faina
  • un varf de cutit de sare

Blatul cu cacao

  • 4 oua
  • 100 grame de faina alba de grau
  • 80 grame de zahar
  • 25 ml ulei
  • 20 grame de cacao
  • un varf de cutit de sare
  • o lingura de esenta de rom

Crema vanilie

  • 5 galbenusuri
  • 80 grame de zahar
  • 40 grame de faina alba de grau
  • 400 ml lapte dulce
  • o varf de cutit de sare
  • semintele de la o pastaie de vanilie sau o lingura de esenta de vanilie
  • 200 grame de smantana cu 30% grasime
  • 4 grame de gelatina granule
  • 20 grame de apa rece

Pentru ornat

  • 50 grame de ciocolata neagra

 

Citeste continuarea pe lecturisiarome.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului