Deserturi

#prajitra #o noapte la venetia #reteta

Prajitura "O noapte la Venetia"

"O noapte la Venetia" este o prajitura simpla si usor de pregatit de gospodine.

Ingrediente:

Blat cu nuca de cocos

  • 5 albusuri
  • 100 grame de zahar
  • 70 grame de fulgi nuca de cocos foarte bine macinati
  • 60 grame de faina
  • un varf de cutit de sare

Blatul cu cacao

  • 4 oua
  • 100 grame de faina alba de grau
  • 80 grame de zahar
  • 25 ml ulei
  • 20 grame de cacao
  • un varf de cutit de sare
  • o lingura de esenta de rom

Crema vanilie

  • 5 galbenusuri
  • 80 grame de zahar
  • 40 grame de faina alba de grau
  • 400 ml lapte dulce
  • o varf de cutit de sare
  • semintele de la o pastaie de vanilie sau o lingura de esenta de vanilie
  • 200 grame de smantana cu 30% grasime
  • 4 grame de gelatina granule
  • 20 grame de apa rece

Pentru ornat

  • 50 grame de ciocolata neagra

 

Citeste continuarea pe lecturisiarome.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.