Deserturi

#frisca #vanilie #fructe #smantana

Prajitura Pavlova

Pavlova este o prajitura pe baza de bezea, cu un exterior crocant si un continut pufos. Se serveste cu frisca si fructe pe deasupra. Pavlova este o prajitura orginara din Australia, preparata in onoarea balerinei Anna Pavlova din Rusia.  Aceasta prajitura se prepara repede si este delicioasa. La prepararea ei poti folosi orice tip de fructe doresti. Aceasta prajitura trebuie servita imediat dupa decorarea cu frisca si fructe.
 

Ingrediente pentru prajitura Pavlova
 

  • 4 oua
  • 220 grame zahar
  • 5 ml otet
  • 5 grame malai
  • 250 grame smantana pentru frisca
  • extract de vanilie
  • fructe: kiwi, capsuni, piersici, ananas si fructe de padure .

 

Cum se prepara prajitura Pavlova
 

Cu ajutorul unui mixer amesteca bine albusurile de ou, pana se formeaza o spuma. Adauga treptat zaharul. Amesteca continuu pana obtii o bezea consistenta. Adauga otetul si malaiul peste bezea si amesteca bine.

Pe o tava tapetata cu hartie de pergament rastoarna bezeaua. Incearca sa asezi bezeaua in forma rotunda, cu marginile usor ridicate. Da tava la cuptor timp de 75 - 80 de minute, la foc mic, pana cand bezeaua capata o culoare pala. Stinge apoi focul si mai lasa bezeaua la cuptor pana se raceste. Usa cuptorul trebuie sa fie putin intredeschisa.

Inainte de a servi, bate smantana de frisca pana se formeaza o crema omogena. Adauga 2 lingurite de zahar si extractul de vanilie. amesteca bine. Aseaza apoi frisca in centrul blatului de bezea. Deasupra aseaza fructele.
 

Cum se serveste prajitura Pavlova


Prajitura Pavlova se serveste imediat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare