Deserturi

#prajitura platz #prajitura rapida #prajitura #desert

Prajitura Platz, ideala alaturi de o ceasca de cafea

Prajitura Platz merge de minune alaturi de o cana de cafea. Are avantajul de a se prepara usor, este aromata si va fi apreciata de intreaga familie.

Ingrediente pentru prajitura Platz

  • 2 cani faina
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2/3 cana unt sau margarina
  • 2 oua
  • 2/3 cana lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o portocala
  • 1 cana visine sau fructe de padure

Cum se prepara prajitura Platz

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava de 22-14 cm cu unt si tapeteaz-o cu faina.

Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, sarea, praful de copt, coaja de portocala si zaharul vanilat si amesteca-le bine. Incorporeaza apoi untul si ameseca-l bine pana obtii un aluat sfaramicios. Pastreaza 3/4 cana de aluat.

Intr-un alt vas, adaga ouale intregi si amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer. Cand devin spumoase adauga laptele si amesteca bine pentru a se incorpora, apoi adauga compozitia peste aluatul preparat anterior.

Adauga aluatul in tava si presara fructele desupra. Presara peste fructe, aluatul din cana. Coace prajitura timp de 25-30 de minute.

Pentru a verifica daca prajitura este coapta, introdu o scobitoare in aceasta. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca aceasta mai trebuie coapta. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.

Cum se serveste prajitura Platz

Serveste prajitura rece, la temperatura camerei, alaturi de o cana de cafea. Cei mici o pot servi cu lapte sau cu o cana de ciocolata calda.

Sursa foto: treeoflifeclarksville.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului