Ingrediente pentru prajitura Platz
- 2 cani faina
- 1 si 1/2 cana zahar
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 2/3 cana unt sau margarina
- 2 oua
- 2/3 cana lapte
- 3 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o portocala
- 1 cana visine sau fructe de padure
Cum se prepara prajitura Platz
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava de 22-14 cm cu unt si tapeteaz-o cu faina.
Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, sarea, praful de copt, coaja de portocala si zaharul vanilat si amesteca-le bine. Incorporeaza apoi untul si ameseca-l bine pana obtii un aluat sfaramicios. Pastreaza 3/4 cana de aluat.
Intr-un alt vas, adaga ouale intregi si amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer. Cand devin spumoase adauga laptele si amesteca bine pentru a se incorpora, apoi adauga compozitia peste aluatul preparat anterior.
Adauga aluatul in tava si presara fructele desupra. Presara peste fructe, aluatul din cana. Coace prajitura timp de 25-30 de minute.
Pentru a verifica daca prajitura este coapta, introdu o scobitoare in aceasta. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca aceasta mai trebuie coapta. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.
Cum se serveste prajitura Platz
Serveste prajitura rece, la temperatura camerei, alaturi de o cana de cafea. Cei mici o pot servi cu lapte sau cu o cana de ciocolata calda.
Sursa foto: treeoflifeclarksville.com