Ingrediente pentru prajitura pufoasa cu visine
- 8 oua
- 300g zahar
- 8 linguri cu varf faina
- 4 linguri ulei
- 2 plicuri praf de copt (de preferat cu sofran)
- o fiola esenta de vanilie
- un praf sare
- coaja rasa de la o portocala
- o lingura zeama de portocala
- 500g visine
Cum se prepara prajitura pufoasa cu visine
Spala visinele si scoate-le samburii. Lasa-le apoi intr-o sita la scurs.
Bate albusurile spuma tare, imperuna cu un praf de sare. Incorporeaza apoi zaharul treptat continuand sa mixezi pana cand acesta se topeste. Adauga apoi galbenusurile, pe rand.
Incorporeaza apoi cate o lingura de faina iar la final cate o lingura de ulei.
La final adauga praful de copt, esenta de vanilie si coaja de portocala. Dupa ce totul s-a incorporat foarte bine, adauga o lingura de suc de portocale si amesteca usor, cu ajutorul unei spatule.
Toarna compozitia in tava. Intr-o farfurie adauga putina faina. Inainte de a pune visinele peste prajitura, tavaleste-le cu partea taiata in faina. Asaza visinele peste blat cu partea pudrata in jos.
Coace prajitura la cuptorul preincalzit la 180oC, timp de 30-40 de minute, sau pana cand devine aurie la suprafata si este bine patrunsa in interior.
Cum se serveste prajitura pufoasa cu visine
Inainte de a servi prajitura las-o sa se raceasca foarte bine, la temperatura camerei. Tai-o cubulete, sau romburi si presar-o cu zahar pudra la suprafata.
Sursa foto: creative-culinary.com