Deserturi

#pajitura banane #reteta banane #reteta rapida #prajitura

Prajitura rapida cu banane, ideala pentru un weekend in familie

Vrei sa prepari un desert rapid, usor si foarte gustos? Ei bine, este posibil! Iata o reteta simpla de prajitura cu banane, pe care toata lumea o va aprecia.

Ingrediente pentru prajitura rapida cu banane

  • 500g biscuiti sfaramiciosi
  • 4 banane
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura rom alb
  • 2 linguri zahar
  • 2 albusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru garnisit:

  • 2 banane
  • 150g nuca

Cum se prepara prajitura rapida cu banane

Curata cele patru banane si taie-le felii. Adauga-le in blender impreuna cu sucul de lamaie, romul si zaharul si mixeaza bine pana obtii o pasta.

Separat, intr-un bol de mixer bate frisca bine si adauga treptat esenta de vanilie. Incorporeaza apoi piureul de banane peste frisca.

Intr-un alt bol, bate albusurile spuma cu un praf de sare, pana obtii o spuma tare. Incorporeaza bezeaua obtinuta peste compozitia de frisca cu banane si amesteca usor cu o spatula, folosind miscari circulare.

Taie bananele ramase rondele subtiri.

Pe un platou asaza o parte din biscuiti, adauga crema, un strat de rondele de banane, un strat de nuci, biscuiti si tot asa, pana obtii paru straturi. Repeta procedeul pana folosesti toata compozitia.

Cum se serveste prajitura rapida cu banane

Inainte de a servi prajitura, las-o la frigider timp de doua ore. Se serveste rece alaturid e un pahar de suc racoritor, sau alaturi de un pahar de sampanie.

Sursa foto: recipes.cook13.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare