Deserturi

#retete raw #prajitura # retete dietetice #retete raw-vegane #desert raw #desert raw-vegan #deserturi dietetice

Prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea

Prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea este delicioasa, fiind perfecta pentru persoanele care sunt la dieta sau vor sa urmeze un stil de viata sanatos. Mai mult, este perfecta pentru persoanele ce au intoleranta la gluten, deoarece nu contine gluten.

Ingrediente pentru prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea

  • 1 cana alune de padure, neprajite, inmuiate in apa peste noapte
  • ½ cana ulei de cocos extravirgin
  • ¼ cana sirop de artar
  • 1 lingura zahar de cocos (sau 2 curmale mari, curatate de coaja)
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare de Himalaya sau de mare
  • ½ cana alune de padure, neprajite, tocate marunt

Cum se prepara prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea

Intr-un robot de bucatarie adauga alunele inmuiate peste noapte si mixeaza pana cand se maruntesc foarte bine. Adauga apoi uleiul de cocos, cafeaua, siropul de artar, zaharul din nuca de cocos (sau curmalele), vanilia si sarea. Continua sa amesteci pana obtii o compozitie omogena.

La final adauga ½ din cantitatea de alune tocate si amesteca usor, cu o lingura. Acestea trebuie doar sa dea o textura crocanta desertului.

Adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intinde-o bine pentru a obtine o suprafata cat mai uniforma. Presara restul alunelor peste aceasta si da totul la frigider pana se raceste complet.

Cum se prepara prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea

Taie prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea si serveste-o alaturi de cafea sau ceai.

Sursa foto: onegreenplanet.org

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.