Deserturi

#retete raw #prajitura # retete dietetice #retete raw-vegane #desert raw #desert raw-vegan #deserturi dietetice

Prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea

Prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea este delicioasa, fiind perfecta pentru persoanele care sunt la dieta sau vor sa urmeze un stil de viata sanatos. Mai mult, este perfecta pentru persoanele ce au intoleranta la gluten, deoarece nu contine gluten.

Ingrediente pentru prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea

  • 1 cana alune de padure, neprajite, inmuiate in apa peste noapte
  • ½ cana ulei de cocos extravirgin
  • ¼ cana sirop de artar
  • 1 lingura zahar de cocos (sau 2 curmale mari, curatate de coaja)
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare de Himalaya sau de mare
  • ½ cana alune de padure, neprajite, tocate marunt

Cum se prepara prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea

Intr-un robot de bucatarie adauga alunele inmuiate peste noapte si mixeaza pana cand se maruntesc foarte bine. Adauga apoi uleiul de cocos, cafeaua, siropul de artar, zaharul din nuca de cocos (sau curmalele), vanilia si sarea. Continua sa amesteci pana obtii o compozitie omogena.

La final adauga ½ din cantitatea de alune tocate si amesteca usor, cu o lingura. Acestea trebuie doar sa dea o textura crocanta desertului.

Adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intinde-o bine pentru a obtine o suprafata cat mai uniforma. Presara restul alunelor peste aceasta si da totul la frigider pana se raceste complet.

Cum se prepara prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea

Taie prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea si serveste-o alaturi de cafea sau ceai.

Sursa foto: onegreenplanet.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare