Deserturi

#prajitura regelui #zile de sarbatoare #desert

Prajitura Regelui! Un desert deosebit, numai bun in zilele de sarbatoare

Acest inel dulce a fost adus in Louisiana de colonistii francezi si spanioli, in prezent fiind un tort pe care trebuie sa il cumperi, daca il gasesti, sau sa il prepari acasa, ideal pentru zilele de sarbatoare.

Ingrediente pentru Prajitura Regelui

Pentru aluat ai nevoie de: 3/4 cana plus 1 lingura de lapte, 1 pachet drojdie uscata activa, 1/4 cana plus o lingurita de zahat tos, 3 cani faina, 1 lingura scortisoara macinata, 1 lingura sare, 3 galbenusuri mari plus 1 ou mare la temperatura camerei, 1/2 cana unt nesarat la temperatura camerei, 1 lingura coaja de lamaie maruntita fin, 1 lingura esenta de vanilie, ulei pentru ungere.

Pentru umplutura ai nevoie de: 1 cana nuci pecan tocate, 1/3 cana zahar brun, 1 lingura scortisoara macinata, 4 lingurite unt nesarat la temperatura camerei, o cutie goala de tabla curata de cca 750 grame.

Pentru glazura ai nevoie de: 225 gr crema de branza, 4 lingurite unt nesarat la temperatura camerei, 1 1/2 cana zahar pudra, 1/2 lingura esenta de vanilie, zahar colorat pentru cernut deasupra.

Cum se prepara Prajitura Regelui

Cum se prepara aluatul: Se amesteca laptele caldut cu drojdia si 1 lingurita de zahar si se lasa sa stea 10 minute, pana devine spumos. Intr-un bol mare se amesteca faina, scortisoara, sarea si restul de zahar. Se bat cu mixerul galbenusurile cu untul, coaja de lamaie si esenta. Se adauga amestecul de drojdie si se omogenizeaza. Treptat se adauga faina, amestecand continuu pana la obtinerea unui aluat neted. Se transfera intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop umed si se lasa la crescut pana la dublarea volumului, aproximativ o ora.

Cum se prepara umplutura: Intr-un bol mic se combina nucile, zaharul brun si scortisoara.

Cum se asambleaza prajitura: Se pune aluatul pe o suprafata curata si se intinde intr-un dreptunghi de 25 / 40 cm. Se unge cu untul topit si se presara umplutura. Incepand din partea lunga, se ruleaza aluatul intr-un sul strans, presand usor imbinarea pentru a sigila umplutura. Se unge partea exterioara a conservei si se aseaza in centrul unei tavi de copt care a fost si ea unsa cu ulei. Se ruleaza sulul in jurul conservei, tragand usor de el pentru a-l intinde si a putea lipi capetele, sigilandu-le cu un pic de apa. Se acopera aluatul cu un prosop umed si se lasa la crescut inca 45 de minute, sau chiar o ora.

Coacere: Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Intr-un bol mic bateti oul ramas cu o lingura de lapte si ungeti aluatul. Se coace timp de 15 minute dupa care se roteste tava, se scoate cutia, se unge aluatul si pe interior cu amestecul de ou si lapte si se da la cuptor pentru alte 10 - 15 minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se pune pe suportul de racire.

Cum se pregateste glazura: Cu ajutorul mixerului se bate crema de branza cu untul. Se adauga zaharul pudra si se omogenizeaza foarte bine, incorporand la final si esenta de vanilie. Glazura se intinde deasupra prajiturii racite si apoi se presarea zaharul colorat pentru decor.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.