Deserturi

# retete prajitura #retete desert #prajitura twix #prajitura #desert

Prajitura Twix, un deliciu pe care trebuie sa-l incerci si tu

Daca celebrele batoane te-au fermecat atunci trebuie sa incerci si o prajitura cu gust desavarsit. Prajitura Twix imbina gustul specific de caramel si ciocolata dar si un blat crocant, asemanator biscuitilor. Serveste-o cand ai musafiri si cu siguranta vor fi incantati!

Ingrediente pentru prajitura Twix

Pentru blat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare

Pentru crema caramel:

  • 400 g lapte condensat
  • 125 g unt
  • 30 g miere
  • 1 plic zahar vanilinat

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50g unt de calitate
  • 2 linguri de lapte
  • esenta de rom

Cum se prepara prajitura Twix

In robotul de bucatarie adauga toate ingredientele pentru blat si mixeaza bine pana obtii un aluat sfaramicios, dar omogen.

Adauga aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa fie distribuit cat mai uniform. Coace-l timp de 30 de minute la 180oC, apoi scoate-l si lasa-l la racit.

In timp ce aluatul se raceste prepara crema caramel. Intr-o cratita pentru sosuri sau intr-un ibric adauga toate ingredientele si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de circa 20-30 de minute sau pana cand caramelul prinde o culoare maro inchis. Adauga caramelul peste blat si intinde-l uniform cu ajutorul unei linguri.

Prepara apoi glazura. Taie ciocolata cubulete mici si adaug-o intr-o cratita impreuna cu untul si laptele. Topeste totul la foc mic, fara a lasa compozitia sa fiarba. Amesteca foarte bine cu lingura. La final adauga esenta de rom dupa gust.

Toarna glazura peste prajutura si asigura-te ca este foarte bine intinsa.

Lasa prajitura la firgier timp de minim 3 ore inainte de a o taia.

Cum se serveste prajitura Twix

Taie prajitura cubulete sau batoane si serveste-o alaturi de o cana de cafea sau de un pahar cu vin rosu.

Cei mici pot servi alaturi o cana de lapte.

Sursa foto: a1.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete