Prajiturelele cu nuci, pere si sirop de artar se prepara usor, sunt aromate si gustoase. Sunt ideale pentru cafeaua sau ceaiul de la micul dejun.
Ingrediente pentru prajiturelele cu nuci, pere si sirop de artar
- 260 grame faina
- 200 grame fulgi de ovaz
- 50 grame zahar
- 10 grame praf de copt
- sare
- 5 grame scortisoara
- 50 grame crema de branza
- 20 grame unt
- 50 ml ulei de rapita
- 1 para taiata in cubulete
- 100 grame nuci
- 150 ml lapte batut
- 20 ml sirop de artar
- 1 oua batut
Cum se prepara prajiturelele cu nuci, pere si sirop de artar
Incinge cuptorul la 200 de grade. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intr-un bol amesteca faina cu fulgii de ovaz, zaharul, praful de copt, sarea si scortisoara.
Adauga apoi si crema de branza si untul si mai amesteca. Incorporeaza uleiul, para si 50 de grame de nuci.
Peste toate aceste ingrediente adauga laptele batut si siropul de artar si amesteca bine. Transfera aluatul pe o suprafata plana si mai framanta putin. Intinde si formeaza prajiturele rotunde sau patratae. Aseaza pe tava, unge cu oul batut si presara pe deasupra restul de nuci si putin zahar.
Da la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se servesc prajiturelele cu nuci, pere si sirop de artar
Prajiturelele cu nuci, pere si sirop de artar se servesc ca atare.