Deserturi

#caramel #ciocolata

Prajiturele de Craciun cu ciocolata si crema caramel

Prajiturelele de Craciun cu ciocolata si crema caramel sunt o solutie foarte gustoasa pentru cei care vor sa faca impresie atunci cad le sosesc musafirii la masa de Craciun . Cu o surpriza in interior, dulce si savuroasa si cu un aspect frumos, prajiturelele cu ciocolata si crema caramel sunt un desert delicios si usor de preparat pentru cei care nu vor sa petreaca prea mult timp in bucatarie de Sarbatori.

Timp de preparare: 25 de minute; timp coacere 10 minute.

Pentru 30 de prajiturele de Craciun cu ciocolata si crema caramel ai nevoie de:

  • 1 cana de unt frecat crema
  • 17 linguri de zahar, impartit
  • 1 cana zahar brun
  • 1 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 cani si jumatate de faina
  • trei sferturi de cana de cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • o cana si un sfert de nuci sau arahide taiate marunt
  • un pachet de bombonele mici, rotunde (precum cele M&M’s)
  • 4 patratele de ciocolata pentru gatit, alba, topita.
     

Cum se prepara prajiturelele de Craciun cu ciocolata si crema caramel:

  • Intr-un bol mare pune crema de unt, o cana de zahar si zahar brun. Adauga ouale, cate unul, pe rand, batand bine dupa fiecare adaugire.
     
  • Adauga, in timp ce bati, si esenta de vanilie.
     
  • Separat, intr-un alt bol, amesteca faina, pudra de cacao si bicarbonatul.
     
  • Adauga apoi pe rand crema din celalalt bol, batand pana se amesteca bine. Adauga apoi nucile/arahidele si amesteca astfel incat sa se incorporeze in amestec.
     
  • Pune intr-o tava hartie pentru copt si pre-incalzeste cuptorul, la nivelul 1.
  • In tava pune bombonelele iar deasupra lor cate o lingura cu compozitie, formand o bila.
     
  • Separat, intr-un castron mic, amesteca restul de zahar si nuci.
     
  • Ia fiecare prajitura si inmoaie-o in acest amestec de zahar si nuci, apoi pune-o in tava, cu nuca in sus. Ocoleste zonele in care se vad urmele grase de pe hartia de copt care acopera tava.
     
  • Pune tava in cuptor pentru 7-10 minute, pana cand partea de deasupra a devenit usor crocanta. Scoate-le de la cuptor si lasa-le sa se raceasca inainte de a le desprinde din tava.
     

Cum se servesc prajiturelele de Craciun cu ciocolata si crema caramel

Dupa ce s-au racit bine, scoate-le si pune-le pe un platou. Toarna deasupra ciocolata alba .

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului