Deserturi

#turta dulce #prajiturele #zahar #unt #craciun #deserturi craciun

Prajiturele din turta dulce, de Craciun

Daca iti place turta dulce , de ce sa nu o prepari in casa? Ii vei da ce forma doresti, te vei distra ornand si desenand si vei folosi ingrediente de calitate.

Ingrediente pentru prajiturele din turta dulce
 

  • 6 linguri de unt moale
  • 1 cana zahar
  • 1 cana melasa
  • 1 ou
  • 2 linguri otet alb
  • 4 cani faina
  • 2 linguri ghimbir macinat
  • 1 ¼ lingurite bicarbonat de soda
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ¼  lingurita sare
  • 5 cani zahar pudra
  • 6 linguri lapte degresat
  • coloranti alimentari
     

Cum se prepara prajiturele din turta dulce
 

Pune intr-un castron untul si zaharul si bate-le bine, timp de 2 minute. Apoi adauga melasa, oul si otetul si bate iar. Amesteca intr-un alt recipient faina, ghimbirul, bicarbonatul, scortisoara, cuisoarele si sarea. Cea de-a doua compozitie astfel obtinuta se toarna in prima compozitie, incet, treptat. Se acopera si se da la frigider aluatul obtinut la final, timp de 4 ore, pentru a deveni usor de manevrat si lipicios.

Intinde faina pe suprafata de lucru. Intinde aluatul. Apoi foloseste diferite forme de prajituri cu care sa tai aluatul. Pot fi bastonase, stelute, brazi etc. Decupeaza aluatul cu aceste forme, apoi pune-le pe o hartie de copt unsa, intr-o tava. Lasa-le in cuptor la 210 grade Celsius pentru 6 minute. Apoi scoate-le si aseaza-le undeva la racit.

Pe urma poti sa treci la prepararea glazurii pentru turta dulce. Amesteca zaharul pudra cu laptele. Imprastie compozitia peste turta dulce. Lasa turta dulce la uscat, pana cand s-a uscat complet. Poti decora formele amestecand colorantul alimentar cu cativa stropi de apa. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie, poti sa desenezi pe turta dulce modelele dorite.
 

Cum se servesc prajiturele din turta dulce
 

Se servesc dupa ce se usuca bine.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.