Deserturi

#preparare prajituri # retete prajituri #prajitura cu ciocolata #prajitura

Prajiturele rapide cu crema caramel si ciocolata

Prajitura cu crema caramel si ciocolata este ideala la micul dejun alaturi de o cana de cafea, dar si ca gustare intre mese alaturi de o cana de ceai sau lapte. Se prepara foarte usor, fiind ideala chiar si pentru incepatori.

Ingrediente pentru prajitura cu crema caramel ciocolata

Pentru blat

  • 150g unt la temperatura camerei
  • 50g zahar
  • 160g faina
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilinat

Pentru crema de caramel

  • 120g unt
  • 110g zahar brun
  • 2 linguri sirop de porumb
  • 120ml lapte condensat

Pentru glazura de ciocolata

  • 450g cipsuri de ciocolata cu lapte
  • esenta de rom

Cum se prepara prajitura cu crema caramel ciocolata

Preincalzeste cuptorul la 175oC. Tepteaza o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator adauga untul si mizeaza-l bine. Amesteca faina, zaharul, sarea si zaharul vanilinat si adauga-le peste unt. Amesteca bine pana obtii o compozitie nisipoasa. Adauga compozitia in tava si distribui-o uniform, apoi preseaz-o bine pentru a se lega. Coace aluatul timp de 20 de minute.

Cat timp se raceste blatul, prepara crema caramel. Intr-o oala pentru sosuri adauga untul, zaharul brun, siropul de porumb si laptele condensat. Adu totul la punctul de fierbere, amestecand continuu. Lasa compozitia sa fiarba timp de 5 minute, apoi indeparteaza de pe foc si amesteca viguros timp de alte trei minute. Adauga compozitia peste blat. Lasa totul sa se raceasca pana se intareste.

Intr-un bol rezistent la cuptorul cu microunde adauga cipsurile de ciocolata. Incalzeste-le la putere maxima timp de 20 de secunde. Scoate bolul si amesteca bine. Daca este necesar, mai adauga-l la cuptor timp de alte 20 de minute. Repeta procedeul pana cand toata ciocolata s-a topit. Adauga apoi esenta de rom, dupa gust, amestecand foarte bine. Poti adauga o lingurita, doua de unt pentru ca ciocolata sa fie mai lucioasa si mai gustoasa. Adauga apoi ciocolata peste prajitura si intinde-o uniform.

Lasa prajitura sa se raceasca peste noapte, apoi tai-o in bucatele mici.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare