Deserturi

#prajituri craciun #migdale #unt #scortisoara #zahar

Prajituri belgiene de Craciun

De , prepara cateva prajituri festive, cu scortisoara si zahar coloroat. Aceste prajituri se prepara repede si sunt foarte savuroase. Le poti servi la o cana de ceai fierbinte si aromat, sau la cafeaua de dimineata.

Ingrediente pentru prajiturile belgiene de Craciun
 

  • 130 grame unt
  • 10 ml extract de migdale
  • 200 grame zahar brun
  • 2 oua
  • 200 grame faina
  • praf de copt
  • sare
  • 100 grame migdale tocate
  • 10 grame scortisoara
  • 10 grame cristale de zahar rosu
  • 10 grame cristale de zahar verde.

 

Cum se prepara prajiturile belgiene de Craciun
 

Intr-un bol amesteca untul cu extractul de migdale. Amesteca bine, pana obtii o crema omogena. Adauga treptat zaharul brun. amesteca pana crema devine pufoasa.

Adauga ouale, cate unul pe rand. Incorporeaza bine fiecre ou, inainte de a-l adauga pe urmatorul.

Intr-un alt bol amesteca faina, praful de copt si sarea. Adaug treptat peste compozitia cremoasa. Amesteca bine, pana se incorporeaza totul frumos.

Intr-un bol amesteca migdalele cu scortisoara. Intr-un alt bol amesteca cristalele de zahar verde cu cele de zahar rosu.

Toarna apoi compozitia intr-o tava unsa cu unt. Pe deasupra presara migdalele. Peste migdale presara cistalele de zahar.

Da tava la cuptor, timp de 20 de minute. Cand prajitura este gata, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca 5 minute.

Cat este inca calda, taie prajitura in orice forma iti place.
 

Cum se servesc prajiturile belgiene de Craciun
 

Prajiturile belgiene de Craciun se servesc ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului