Deserturi

#dulciuri #prajituri #glazura #retete paste #prajitura de paste

Prajituri de Paste cu glazura

Ii poti face fericiti pe micutii tai de Paste cu niste prajituri delicioase cu glazura colorata, care se prepara rapid si foarte usor.


Ingrediente pentru prajituri de Paste cu glazura:

  • 1 jumatate de cana de faina
  • 1 jumatate de lingurita praf de copt
  • 1 jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 sfert de lingurita de sare
  • 1 jumatate de ceasca zahar
  • 1 sfert de ceasca de unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 ou

Pentru glazura:

  • 2 cesti de zahar pudra
  • 3 linguri de lapte degresat
  • 1 sfert de lingurita vanilie extract
  • colorant alimentar


Cum se prepara prajiturile de Paste cu glazura:

Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat, mixeaza zaharul cu untul pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga peste ele vanilia si oul si amesteca bine din nou. La final, pune aceasta compozitie peste amestecul de faina si mixeaza-le la viteza mica timp de 2 minute, apoi pune-l la racit 1 ora.

Dupa ce s-a racit, taie aluatul in diverse forme si pune-le la cuptor pentru 8 minute, pana cand se rumenesc marginile.

Pentru glazura, amesteca bine zaharul pudra cu laptele, vanilia si colorantul alimentar, apoi decoreaza prajiturile.


Cum se servesc prajiturile de Paste cu glazura:

Prajiturile de Paste cu glazura se servesc reci si le poti decora si cu putina frisca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare