Deserturi

# retete prajituri #prajituri cu dovlecei #desert cu dovlecel #prajituri fulgi de ciocolata

Prajituri delicioase cu dovlecei si fulgi de ciocolata

Prajiturile cu dovlecei si fulgi cu ciocolata sunt un desert sanatos, care contine numeroase vitamine si fibre. Sunt savurose si, in plus, se prepara foarte usor.

Ingrediente pentru prajiturile cu dovlecel si fulgi de ciocolata:

  • 1 cana de unt
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 2 cesti de dovlecel ras
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cana de nuci tocate
  • 1 cana de fulgi de ciocolata demidulce
  • 1 jumatate de cana de stafide
  • 1 ceasca de fulgi de nuca de cocos
  • 2 cani si un sfert de faina
  • 1 cana de smantana
  • 2 oua

 

Cum se prepara prajiturile cu dovlecel si fulgi de ciocolata:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi amesteca smantana cu zaharul si untul pana cand obtii o compozitie omogena. Bate bine ouale cu vanilia apoi amesteca-le cu dovleceii.

Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, cu scortisoara si sarea. Adauga si dovleceii, si amestecul de smantana. Adauga apoi treptat nucile, fulgii de ciocolata, stafidele si nuca de cocos. Tapeteaza o tava de copt cu unt si formeaza din compozitie prajituri micute si da-le la cuptor aproximativ 15-20 de minute, pana cand se rumenesc putin.

Cum se servesc prajiturile cu dovlecel si fulgi de ciocolata:

Se servesc simple sau cu cafea.

Sursa foto: myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului