Deserturi

#Master Chef #reteta desert #elena lasconi # reteta master chef #castigator master chef

Reteta cu care Elena Lasconi a devenit noul Master Chef al Romaniei

Elena Lasconi a obtinut trofeul Master Chef - Proba Celebritatii, surclasandu-i in bucatarie pe Pacha Man si Don Baxter. Reteta cu care i-a uimit pe cei trei jurati exigenti a fost explicata in detaliu de castigatoare pentru Foodstory.ro.

Iata reteta castigatoare:

Am topit 250 gr de ciocolata neagra, 200 gr unt  cu 80% grasime pe bain marie in care am adaugat si 3 linguri de piper roz. Cand s-a omogenizat am luat compozitia  de pe abur, am strecurat-o ca sa elimin piperul si am lasat compozitia sa se domoleasca putin. Cand a devenit calduta am adaugat pe rand 5 galbenusuri. Dupa fiecare galbenus am amestecat cu telul pana s-a omogenizat perfect.

Este foarte important ca galbenusurile sa fie bine separate ca sa nu fie nicio urma de albus. Am batut bine 7 albusuri cu 200 gr zahar, am adaugat pe rand 2 galbenusuri, 100 gr faina, alune de padure prajite si taiate (cam 2-3 linguri). Am copt la 220 grade aproximativ 15 min. E important ca aceasta coca sa ramana putin umeda in mijloc. 

Separat, am batut 5 albusuri cu 150 grame zahar si un strop de suc de lamaie ca de bezea. Am continuat sa bat bezeaua pe bain marie pana s-a intarit bine de tot. Am facut un sirop mai gros din fructul pasiunii (pulpa se da prin strecuratoare si se arunca semintele) cu putin zahar si l-am dat intr-un clocot ca se se lege. Cand bezeaua a fost aproape gata am adaugat si siropul cald de fructul pasiunii putin cate putin. Am pus bezeaua peste prajitura iar apoi am facaut broderia de zahar ars. Aici, fiecare cu imaginatia lui. Am servit prajitura cu creme anglaise cu vanilie

Iata cum am facut creme anglaise: am incalzit la foc foarte mic 150 ml lapte cu 200 ml frisca lichida, am adaugat 2 batoane de vanilie (am scos semintele si le-am pus in compozitie dar am lasat si batoanele despicate pentru un plus de aroma). Am oprit focul si am lasat sa se infuzeze aprox 15-20 min. Intr-un bol am amestecat bine cu telul 4 galbenusuri cu 90 gr zahar aproximativ 5 minute - pana cand galbenusurile incep sa se deschida la culoare. Am adaugat putin cate putin laptele infuzat amestecand continuu apoi le-am pus pe foc la foc foarte mic.

Aici e nevoie de mare atentie: trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda si sa nu se branzeasca. Tehnica e asa: se amesteca in forma de opt in patru directii iar temperatura compozitiei pe foc nu trebuie sa depaseasca 80 de grade celsius (e simplu de verificat cu un termomentru). In momentul in care crema a devenit onctuoasa e gata. Se probeaza foarte simplu. Se ridica lingura de lemn din compozitie si se traseaza cu degetul o dara pe spatele lingurii. Daca compozitia nu se uneste imediat crema e gata. Apoi se strecuratoara si asta e tot!

Foto: Foodstory.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare